11/18/12 08:14
(http://socialevo.net/)

Вторият ден на Startup Con 2012 започна

10.41

А сега е време да обсъдим няколко казуса.

10.41

7. Да действаме или да не действаме?

Ако на някой от въпросите не можете да дадете отговор, е по-добре да обмислите отново продукта – клиенти, revenue model и др.

10.40

6. Какво ще направите, така че продуктът да се разпространява “вайръл”? Как ще достигне продуктът до вашата аудитория. Не е найважно да вкарате колкото се може повече хора, а да създадете правилния продукт. Той ще привлече хората сами.

Как ще монетизирате след това продукта си? Директните продажби са много труден бизнес. Има ли възможност за продължително събиране на такси от клиентите? Ако му продадете нещо веднъж, ще можете ли да получавате повече пари от него след това? Например от поддръжка, ъпгрейди. Мислете за моделите за приходи от продукта.

10.36

5. Сега ли е удачният момент да стартираме продукт? Можете да имате най-добрия продукт, но ако ситуацията не е подходяща, продуктът също ще пострада. Този момент е също толкова важен, колкото какво правят вашите конкуренти.

10.33

4. Кой друг решава проблемите, с които се борите, и как се справя? Важно е да знаете кои са ви конкурентите, какъв е техният подход и с какво се различава вашето решение. Самите потребители ще ви покажат какво ще ги накара да се откажат от продукта на вашите конкуренти и да дойдат при вас.

10.28

Любен от LAUNCHub представя темата на презентацията – как да спестим време, когато търсим финансиране, и на какво трябва да обърнем внимание.

Първите въпроси, на които трябва да си отговорим, са:

1. Това, което правим, въобще би ли заинтересовало някого, решаваме ли нечий проблем? Всяко нещо, което правим, би трябвало да решава конкретна нужда. Опитвайте се максимално обективно да си отговорите на този въпрос. Това съветва Жоро от Imagga. Един от тестовете е да си помислите дали самите вие бихте използвали решението, което правите. Най-успешните стартъпи всъщност са решавали наистина проблем на своите създатели.

2. Какви са целевите ви клиенти и пазари? Клиент и потребител не е едно и също нещо. Клиентът плаща, а потребителят използва решението.

3. Какъв е размерът на пазара, към който се целим, и какви са възможностите за развитие? Размерът на пазара показва всъщност колко пари можете да изкарате. Ако пазарът е ограничен, дори и при феноменален успех няма да спечелите много. Друго важно нещо е доколко бизнесът може да се разраства. Това зависи от големината на пазара и възможността да се разраствате, като запазвате добро съотношението между разходите за предоставяне на услугата и обема й.

10.15

Първата секция е “Opportunity assessment”, или финансиране на идеи.

И на втория ден на Startup Conference 2012 сме, така че тук можете да следите какво се случва. Започваме!

Подобни статии:

  1. Startup Con 2012 започва! [Liveblog]
  2. Хайде на конференцията StartUP 2012!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване