11/19/12 14:24
(http://ivo.bg/)

Очевиден целофан покрива следите на Първанов

Аз не питам, защо Георги Първанов има нахалството да обявява днес пред Нова телевизия за ОЧЕВИДНА необходимостта на кандидатурата (Му) на Марковска, казвайки следното:

„Очевидно тази кандидатура трябваше да бъде изтеглена по един много по-елегантен начин. Това, което стана с участието на президента, е обществено оправдание – такива бяха очакванията, но беше направено с цената на нарушаване на конституцията и законите”

Не питам, защото наистина е очевидна наглостта му да заяви това след като крилото Му в БСП гласува ЗА Марковска, а най-яростният защитник на тази кандидатура в публичното пространство беше именно най-приближеният му съратник в партията Румен Петков. Същият беше събрал агитка край шадраванчето и почетната стража до парадния вход на институцията, която Първанов оглавяваше цели 10 години, за да го изпроводят на тръгване с овации, имитиращи спонтанен младежки ентусиазъм. Бях там и видях това с очите си.

Питам обаче защо Бойко Борисов и всички по веригата надолу се правят на умрели архари и не позволиха нито един от многобройните сигнали за злоупотребите на Първанов да бъде проверен, за да не може да се репчи днес като опитомена вълчица от позицията на „набеден” за някакъв несъществуващ имот, както направи от екрана, реагирайки бурно на вестникарски ялов сигнал.

Тази закрила, разпростряла се като сянка на телохранител над предизборната кампания на Плевнелиев, не само не допусна косъм да падне от брадатите лъжи на Първанов за неговото непорочно политическо зачатие и битие, но и роди арогантността на др. Първанов с днешна дата да посочва на действащия президент ОЧЕВИДНИ препоръки за нещо, към което е ОЧЕВИДНО съпричастен с досието си на съзаклятник с ГЕРБ и ДПС, какъвто е случаят със сговора около злополучното издигане на Марковска.

Или иска да повярваме, че е някаква случайност за Марковска да гласуват тъкмо неговите верни съпартийци сред червените депутати?

За тези очевидности си има малко неприличен виц за учителката, която накарала децата да измислят изречение с думата ОЧЕВИДНО. Иванчо реагирал с коментар, че видял баба му да се отдалечава с вестник в гората и се върнала без него, от което му станало очевидно за какво го е използвала.

Първанов използва вестниците избирателно за забърсване на следи за онова, което е оставил след себе си. Ето защо реагира на написаното само тогава, когато с възмущението си от отделно твърдение иска да прикрие онези негови неща- очевидни в прозрачния целофан, които Борисов очевидно прикрива.

Да ги изброявам ли ( заедно с подставените лица, близки до него, участвали в далаверите) или да припомня, че съм доста изчерпателен в книгата си „Президент на РъБъ”, с която съм обърнал внимание не само на 11 хиляди читатели, които са я купили, но и лично на главния прокурор Борисов Велчев, който ме покани на разговор след нейната поява и му я подарих с автограф!

От всички многобройни въпроси, които съм задал в „Президент на РъБъ”, ще опресня за илюстрация само няколко:

Защо тогавашният вътрешен министър ( и днешен верен съратник на Първанов) Румен Петков е наредил да бъде изпратена полицейска охрана на адреса в квартал „Гоце Делчев” в София с мезонетите, споменати в анонимния сигнал като подарък на Първанов от спонсора му Манджуков, ако сигналът не е основателен и ако, както сочи нотариалният акт за собствеността на двата мезонета, те са били наистина (а не фиктивно) притежание на близкия до сем. Първанови, стария приятел от Перник Владимир Лазов.

И защо Лазов упорито се кри ( нареждайки междувременно служители на фирмата му да изкупуват „Президент на РъБъ” в Перник и дори в София) от няколкото журналисти (по моя информация), дръзнали да го потърсят за интервю след като публикувах въпросния документ в „Президент на РъБъ”?

Какво точно тогава е трябвало да охранява денонощно полицейската патрулка на същия адрес ( където съседи са виждали многократно Зорка Първанова да наглежда имотите)? Снимка на жигулито, заедно с полицаите, също помествам в книгата.

Защо Владимир Лазов опази като държавна тайна, с помощта на НСО, използвана като собствена фирма от Първанов, фактът, че на сватбата на сина му в ресторант „Панорама” на НДК, лично е присъствал приятелят му Гошето ( така са го наричали колегите му в института по История на БКП) Първанов, но е било строго забранено да се снима?

Кой нормален баща, ако не е подчинен на опасна омерта, не би се гордял с факта, че сватбата на наследника му е уважена лично от държавния глава, пристигнал за почерпката в НДК запъхтяно направо от летището в София на връщане от Червения площад, където беше гост на Путин на парада на 9 май 2010 г ?

Защо и от „Шоуто на Слави”, след два дни размисъл, ми съобщиха невероятното твърдение, че не разполагали с архив на предаването, в което гост е Зорка Първанова, а в публиката ( което са видели и разпознали хиляди перничани) седи височайшият й съпруг коляно до коляно с Владимир Лазов и митничаря Венци Деянов- щедрият авер, който му е подарил автомобил пред доста свидетели още в качеството му на заместник-председател на БСП през лятото на 1996 г.?

Въпросният Деянов, който точи врат, за да влезе в кадър като близък на Първанов в публиката на шоуто, отървава присъда по обвинение за присвояване на големи суми малко след като старият му другар става държавен глава. Съдът, след като бива финтиран от подсъдимия Деянов с най-различни хватки, включително с твърдения за онкологично заболяване,отлага делото цели 18 пъти ( сигурно това е национален, ако не и световен рекорд!) и накрая, дочаквайки изгряването на Първанов на върха на държавата, „уморено” махва с ръка, като преценява, че след деноминацията на българската валута вече ставало дума за злоупотреба, която е твърде малка, поради което не си струва да се занимава повече с нея.

Ако не вярвате на мен, вижте публикациите на в. „Сега” по въпроса, които говорят за тази търговия с влияние ( за каквато прокуратурата разследва сега злополучната съдия Марковска, чиято кандидатура, според лицемерното „прозрение” от днес на Първанов е толкова „очевидно” укорима).

Вярно, в. „Сега” не прави пряка връзка между Първанов и Деянов, но свидетели за тяхната близка дългогодишна дружба, изразяваща се включително в общи екскурзии в България и в чужбина, в  новогодишни и други подобни гуляи, има колкото щете.

Но не ги щете свидетелите, господа управляващи, нали?

И не ми казвайте, че на върха на ГЕРБ не са чели книгата, защото не друг, а Цветан Цветанов я цитира на 25 февруари 2011 г. в предаване на Би Ти Ви и с това докара до истерия-отново- ръководството на гузната телевизия, която направи специално изявление срещу…автора на книгата, т.е. срещу моя милост.

Изводът е един: управниците от ГЕРБ са много добре запознати с фактите и твърденията за Първанов, които никак не могат да бъдат отхвърлени с лека ръка като „жълти”, но имат причина да се правят на застреляни козли колкото и самият Първанов. Което е един очевиден „симбиоз”, както се изрази в Парламента през 2008 г. на нещо като български език руското подсъзнание на друг „голям враг” на ГЕРБ Сергей Станишев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване