11/20/12 20:45
(http://ivo.bg/)

Бай Бареков с мускалите на Борисов на пазар за мускулите на CNN в Лондон

В момента в ivo.bg има 2666 публикации за около 4 години и половина. Почти всички са мои статии, лични коментари и анализи. Само в няколко от тях съм имал претенцията да съобщавам новина.
Ако искате да разберете какво изключение правя този път, прочетете търпеливо информационното въведение към нея- за да стигнете до края ( за да не кажа “до дъното” по смисъла на замисъл на конспирацията).
„TV7 обяви във вторник успешното финализиране на преговорите по закупуването на капитала на групата канали TV7, Super 7 и BBT от британския инвестиционен фонд Alegro Capital.
Новината за сделката съобщиха на специална пресконференция изпълнителният директор на телевизията Евелина Колева, Александър Пайр, член на борда на директорите и Патрик Мартин, представител на Alegro Capital.
Международната компания за инвестиционно банкиране Alegro Capital, която е фокусирана върху телекомуникации, медии и нови технологии, е новият собственик на едноличния капитал на групата телевизионни канали TV7, Super 7 и BBT.
„На прага сме на едно важно събитие, което съвпадна с рождения ден на телевизията
и, сигурна съм, също ще повлияе положително върху развитието ни като група от каналите TV7, Super 7 и BBT. Развитие, предшествано от много труд, хъс и амбиция, което повиши многократно интереса към групата и нейната стойност”, съобщи новината изпълнителният директор Евелина Колева.
„Това е първата ни подобна инвестиция в Югоизточна Европа. Има голям потенциал за развитието на медиите в региона и в страната”,
коментира сделката Патрик Мартин – представител на купувачите от Alegro Capital. Централата на компанията – купувач е базирана в Лондон.”
вторник, 20 ное 2012 г. 16:44 ч.
BNews.bg”

Това ни съобщава сайтът на Бареков, телевизионния говорител на властта.

Изпреварващо по време друг сайт пояснява:

Публикувано на 20.11.2012 / 14:59 ч.

От сайта afera
ТВ 7 купена от Кирил Домусчиев
Още преди месеци АФЕРА съобщи, че интерес към ТВ7 проявява Кирил Домусчиев, близък до Бойко Борисов. Източници на АФЕРА информират, че ТВ7 е купена от „Алегро груп”, зад която наднича собственикът на БМФ и ФК Лудогорец Кирил Домусчиев.
Според източниците ни, Борисов си давал сметка, че 100 процента доверие на Цветан Василев и групата на Делян Пеевски не може да има.”

Още по-изпреварващо написах следното в ivo.bg:
Нещо се мъти в телевизионния аквариум на официозната пропаганда
Иво Инджев ⋅ юли 28, 2012 ⋅
Едва ли е от срам, но поради свои предизборни съображения властта мъти нещо по и без това мътната (и „кървава“ след атентата в Бургас на 18 юли) ситуация в многострадалните български медии. Ако отново използвам метафората за японските рибки, които стават неспокойни преди разместването на земните пластове и така предсказват земетресения, то в българския медиен вариант трябва да бъде наблюдаван за подобна цел аквариумът, от който най-демонстративно се лее проправителствената пропаганда: канала ТВ 7.
На пръв поглед той предстои да бъде дублиран с друг канал по начина, по който можем да очакваме по аналогия с него. Защото на другия канал вече е назначен за шеф каналджията Бареков- майстор в окалянето на посочените от властта противници, доказал се като лице на властническата пропаганда. Обявиха, че той става директор на канала ББТ-една кабеларка, която също като ТВ 7, мина през ръцете на кого ли не-чак и студиото си бяха аранжирали в червено докато собственик й беше Манджуков, спонсорът на президента Първанов.
Кабеларките, когато в тях налееш милиони за целите на пропагандата, имат свойството да се превръщат в лъскави на вид аквариуми за лов на телевизионни шарани от другата страна на екрана.
Не е толкова интересно, нито неочаквано, че на най-изявения пропагандатор на властта ще му поверят операцията по дублиране на канализираната правителствена телевизионна пропаганда. Толкова е плоско, че не си заслужава да се изпързаля човек по тази гладка новина.Обаче е далеч по-интересно какво премълчават в съобщението, че Бареков ще бъде едновременно директор на ББТ, но и щял да си остане шеф на новините и актуалните предавания в ТВ 7.
Липсва ли ви нещо в картинката?
Дори и да се окаже, че Бареков ще съвместява не само двете си началнически позиции, но и ще продължи да излага властта с подмазвачеството си от екрана, това няма да промени впечатлението, че ГЕРБ се чудят как да си извадят медийния таралеж от гащите. „

Е, както вече знаем, с продажбата на „таралежа”, за която бяхме осведомени днес, Борисов и компания все пак опитаха да ни заблудят.

Ето каква са намислили с дублирането, за което писах на 28 юли в ivo.bg.

Подобно на Би Ти Ви, която изпра имиджа си на „американската телевизия” в България чрез врмеменното съдружие с медийния магнат Рупърт Мърдок, инициаторите на покупко-продажбата на телевизионно влияние в България този път вдигат мизата с марката на …Си Ен Ен.
За целта днес, в деня на обявената продажба на ТВ 7 , е изпратен във Великобритания лично Николай Бареков . Превозен от луксозната британска авиокомпания British air, той кацна в Лондон с екип от специалистки.
Мисията на Бареков, който беше толкова смехотворен в провала си да се прави на репортер по време на предизборната кампания в САЩ (със самохвалната претенция да бъде уникален български журналист на мястото на събитието, че стана „герой” на хумореска в предаването „Господари на ефира”), е да купи правата за излъчване на Си Ен Ен в България. Богаташ!
Имаме новина!
Ще имаме „новинарска телевизия”, чисто нова, освен ако мръсните номера и разконспирирането на препраните мръсни пари не попречи това да се случи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване