11/20/12 05:34
(http://socialevo.net/)

Според Adfonic: 61% от мобилната реклама е при Apple и Samsung

Според Adfonic: 61% от мобилната реклама е при Apple и SamsungСпоред проучване на Adfonic най-използваните устройства за мобилна реклама са устройствата на Apple и Samsung които държат общо 61% от пазара за третото тримесечие на 2012 година. 

Мрежа за мобилна реклама на Adfonic има 108 милиарда заявки през третото тримесечие на годината. Това е с 37% повече от второто тримесечие на същата. Няма спор, мобилната реклама е с тенденция за растеж, а и производителите ни наводниха през последните месеци с нови и по-хубави мобилни устройства което е и гаранция за още по голямо съперничество в края на годината.

При мобилните операционни системи Android e лидер с 45% в сравнение с Apple iOS — 37% като трябва да се отбележи, че при Android устройствата има спад от 1% докато при iOS устройствата се наблюдава ръст от 3% през третото тримесечие.

лидер си остава Apple с 37% от импресиит

 За третото тримесечие на годината, според резултатите публикувани от Adfonic при водещите производители на мобилни устройства лидер си остава Apple с 37% от импресиите генерирани от мобилна реклама. На второ място е Samsung с 24% а останалите марки остават значително по назад. Общо двата гиганта генерират 61% от импресиите от мобилна реклама в глобалната мрежа на Adfonic.

Интересно е да се отбележи, че през третото тримесечие на годината Samsung и Apple са единствените, които бележат ръст в импресиите от мобилна реклама в сравнение с второто тримесечие на годината. Всички останали бележат спад. На трето място е Nokia с 8% но със спад от 1% спрямо второто тримесечие.

 

Ето как изглежда класацията направена от Adfonic за генерираните импресии от показаните мобилни реклами на големите производители на мобилни устройства. При мобилните телефони на челно място е iPhone с 29,3% а конкурента Samsung Galaxy 2 е с 4,6%:

импресии от показаните мобилни реклами

При таблетите лидерството на Apple iPad е внушително с цели 63% а Galaxy Tab 10.1 e само с 4,9% от всички импресии в мобилната рекламнa мрежа на Adtronic.

лидерството на Apple iPad е още по внушително 

Можете да разгледате и пълният доклад на Adfonic за глобалните тенденции в мобилната реклама за третото тримесечие на 2012 година. 

Снимки: Adfonic, Apple

Подобни статии:

  1. Последни тенденции в мобилната реклама за 2011г
  2. Apple иска забрана на 8 устройства на Samsung в САЩ
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване