11/20/12 11:23
(http://www.azcheta.com/)

Читателската щафета се завръща с Бийзъс, Рамона и Хенри

Готови ли сте за поредната читателска щафета? Започна третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето сред децата. Тя е посветена на приключенията на Бийзъс и Рамона от едноименната поредица на може би най-обичаната американска детска писателка Бевърли Клиъри.

Щафетата е организирана от сайта Детски книги, част от групата на Аз чета, съвместно с издателство "Милениум".

Третото издание на кампанията "Читателска щафета" ще бъде разделено на две части. Вариантът за по-малките ще продължи от 19.11.2012 г. до 30.03.2013 г., като в него ще могат да се включат деца на възраст от 6 до 10 години прочели 3 книги на Бевърли Клиъри, посветени на Бийзъс, Рамона и Хенри (вижте правилата тук).

През декември ще стартира и "тийн-щафета” за деца от 11 до 15 години с книгите от друга нашумяла поредица. Нейното име организаторите обещават да анонсират през следващите седмици.

Проектът „Читателска щафета” започва през есента на 2011г., като изминалите две издания бяха посветени на творчеството на Роалд Дал и поредицата на немския писател Фабиан Ленк „Детективи с машина на времето”. В двете игри участие взеха над 600 деца на възраст от 7 до 13 години. Общият брой прочетени от участниците книги пък е 2530.

Организаторите на кампанията отдават големия интерес на факта, че подбраните поредици от детски книги са със съвременно звучене, близко до интересите и предпочитанията на младите читатели. Друго основно изискване е те да не присъстват в задължителните летни списъци и да предизвикат интереса на подрастващите.

Повече подробности за кампанията и правилата за участие ще откриете в специално създадения сайт: www.ramona.detskiknigi.com

Кампанията протича с медийното партньорство на “Аз чета” и списание “Книгите ДНЕС”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване