11/22/12 06:32
(http://socialevo.net/)

iPad – най-желан за празниците

iPad – най-желан за празницитеКой беше най-желаният от вас подарък за Коледа, когато бяхте деца? Автомобил с дистанционно, робот, самолет, комплект на Бабри? Е, днешните деца са по-смели в исканията си. За трета поредна година iPad е на първо място в класацията на празничните желания сред деца на възраст между 6 и 12 години! Според проучване на Nielsen сред 3000 деца в Щатите близо половината от малчуганите на тази възраст проявяват интерес към продукта на Apple, а делът им спрямо миналата година се е увеличил – през 2011 е бил 44%, а през 2012 е 48%.

Умалената версия на таблета, iPad mini, се класира едва на 4-то място (36%), въпреки че изглежда по-подходяща за деца. Друг е въпросът доколко тези джаджи изобщо са предназначени за деца, но кой знае, може пък аз да съм старомодна… Да не забравяме все пак, че става въпрос за САЩ, и още, че крайната цел е продажбата.  В топ пет на най-желаните продукти са все iДжаджи, като изключение прави само Nintendo Wii U – на второ място. 

В топ пет на най-желаните продукти са все iДжаджи, като изключение прави само Nintendo Wii U - на второ място.

Оказва се обаче, че не само малките копнеят за техника, и по-точно играчките на Apple, за празниците. Една пета от анкетираните тийнейджъри също поставят iPad на чело на класацията. iPhone е на пето място, а iPad mini едва влиза в десетката. В тази възрастова група има 3-процентов спад в интереса към таблета (2011 – 24%, 2012 – 21%). Сред фаворитите на подрастващите попадат продукти от серията Samsung Galaxy, Kindle Fire, а по-скромните са се спрели на компютър или мобилен телефон.

Сред фаворитите на подрастващите попадат продукти от серията Samsung Galaxy, Kindle Fire, а по-скромните са се спрели на компютър или мобилен телефон.

У нас също се наблюдава интерес, макар и по-малък. Готови ли са обаче родителите за тези предизвикателства? А вие какво си пожелахте?

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. iPad с над 70% от пазара на таблети в Китай
  2. iPad-ът на Apple струва само $1.36
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване