11/24/12 10:04
(http://www.azcheta.com/)

Шекспир се завръща в нов превод

Кога за последно се сблъскахте с трагедиите на Шекспир? Да, "сблъскахте" е правилната дума, защото точно това е усещането, което всички получаваме, четейки, слушайки, гледайки самите текстове или техни адаптации. Е, дори да е било съвсем скоро, предлагаме ви да помислите пак и да се отдадете на нов сблъсък.

Новото издание "Шекспир: великите трагедии" включва нямащите нужда от допълнително представяне текстове на "Хамлет", "Крал Лир", "Отело" и "Макбет" в изцяло нов превод от професора по английска литература Александър Шурбанов. Качеството на интерпретацията тепърва ще бъде оценявано по достойнство, но първите положителни отзиви вече са налице - набиращата скорост постановка "Хамлет" в Народния театър под режисурата на Явор Гърдев ползва като основа именно превода на Шурбанов.

И ако искате да се срещнете с "Великите трагедии" в целия им блясък, можете да го направите още в понеделник, 26 ноември, от 18.30 часа на Камерната сцена на Народния театър. Издателите от "Изток-Запад" очакват на събитието да присъстват актьорите Татяна Лолова, Милен Миланов, Явор Бахаров и Леонид Йовчев, уважаваните проф. Георги Каприев, проф. Евгения Панчева, а също и художникът на изданието Петър Станимиров.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване