11/26/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Доволни ли сте от Facebook приложението за Android? Facebook май не са.

Доволни ли сте от Facebook приложението за Android? Facebook май не са.

Аз съм доволен, защото не ми се е налагало да го ползвам. Шегата обаче настрана. По предварителни данни за последното тримесечие, че броят на продадени мобилни устройства с Android е 5 пъти по-голям от броя на iOS устройствата. Затова е съвсем нормално на занемарения от някои разработчици Android да се обърне повече внимание. Facebook не правят изключение.

Както напомнят TechCrunch, по-рано тази година тръгнаха слухове за кампания в централата на Facebook, целяща да убеди повече служители да ползват устройства с операционната система на Google. По този начин те ще могат сами да се потопят във Facebook средата за Android, която създават. Поставяйки се на мястото на потребителите, ще открият посоките, в които могат да подобрят мобилното приложение. В крайна сметка мобилните приложения на Facebook трябва да предизвикват едно и също усещане, независимо на каква платформа ги ползваш.

Оказва се, че от кампанията имало успех. Да, служителите не се били отказали от своите iPhone-и, но доста от тях вече носели и по един смартфон с Android с последната версия на мобилното приложение на Facebook, прясно закърпено от разработчиците за вътрешни тестове преди официалното му пускане в Google Play. По-интересното е, че приложението разполага с т.нар. “Rage Shake” функционалност. Ако нещо в приложението сдаде багажа, служителят просто трябва да разклати телефона и разработчиците получават известие с необходимата информация за ситуацията. След това им остава само да оправят пропуска. Та, доволни ли сте от Facebook за Android? Ако все още не сте, вероятно скоро ще усетите полъха на подобрението.

Снимка: TechCrunch

Подобни статии:

  1. Facebook за iOS и Android вече има “Share”
  2. Microsoft пуснаха SkyDrive и за Android
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване