11/29/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Durex отбелязват Световния ден за борба със СПИН с кампания в социалните мрежи

Durex отбелязват Световния ден за борба със СПИН с кампания в социалните мрежи

Изглежда, че от известната марка производител на презервативи Durex са настроени на благотворителна вълна. С наближаването на датата 1-ви декември, обявена като Световния ден за борба със СПИН, глобалният производител стартира първата по рода си кампания в социалните мрежи, с която цели да направи мащабно дарение от 2.5 милиона презервативи на редица местни и световни благотворителни организации, занимаващи се с превенция на HIV. В стремежа си да насочи общественото внимание към проблема на СПИН глобалната марка използва популярните социални медии Facebook и Twitter, за да насърчи хората да споделят информация по темата чрез тях.

Концепцията на кампанията е насочена изцяло към потребителите на социалните мрежи, като от Durex обявиха, че за всяко споделяне с хаштаг #1share1condom в Twitter ще даряват по един презерватив. И феновете на Facebook не са изключени от инициативата – за всяко споделено от тях изображение или видео на кампанията в социалната мрежа също ще се дава по един презерватив.

За улеснение на потребителите, желаещи да се включат в инициативата, Durex създават специален сайт 1share1condom.com, в който посетителите непрекъснато могат да следят в реално време какъв брой презервативи са дарени.

Но както при всяка кампания, и при тази има обявен лимит. Максималният брой презервативи, които ще бъдат дарени, е 2.5 милиона, което се равнява близо на $600 000. Сумата, която Durex са определили за благотворителното дарение, всъщност носи символика. Статистиката показва, че 2.5 милиона души е броят на хората, които само за миналата 2011 година са били засегнати от СПИН. До този момент общият брой на събраните презервативи стои далеч под обявената граница.

Durex подкрепят борбата срещу HIV в продължение на много години, а с настоящата кампания фирмата цели да направи нещо по-глобално – чрез силното въздействие, което се опитва да създаде. Основната цел на марката е чрез благотворителната инициатива всъщност да се намали предаването на ХИВ вируса с 50% до 2015 година.

Кампанията официално стартира на 26 ноември и ще продължи до 1 декември. Оказва се, че таргет групата, обявена от Durex не е лесно постижима цел за толкова кратък период. От световната марка ни отправят едно предизвикателство, защо да не се включим?

http://www.youtube.com/watch?v=pyHSh2PR48k

Снимки: Durex

Подобни статии:

  1. Тайните зад успеха на Барак Обама в социалните мрежи в “Социална сряда”
  2. Пичове за пример в социалните мрежи!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване