11/30/12 04:00
(http://socialevo.net/)

iTunes 11 вече е тук – за OS X и Windows

Когато Apple показаха какво ни готвят с обновения си iTunes през септември, ни обещаха още по-приятен и опростен дизайн, но и повече функции. Малко се забавиха с изпълнението, но iTunes 11 вече е свободен за сваляне. Снощи си го инсталирах, за да удовлетворя любопитството.

iTunes 11 вече е тук - за OS X и Windows

Първите впечатления са много добри – наистина изчистен и на пръв поглед удобен. Новият начин на представяне на дигиталната колекция радва. Едно щракване върху музикален албум и се показва прозорче с детайлите – всички снимки, оценките, продължителността на песните, обложката. А фонът на прозорчето е определя от цветновете по краищата на обложката.

Новият начин на представяне на дигиталната колекция радва.

Много хитра е и интеграцията на iTunes Store в прозореца. Преди беше на няколко клика разстояние, което вероятно им е спестило някоя и друга продажба. Сега можеш директно да видиш други албуми и песни на същия изпълнител или други подходящи хитове, с което значително скъсяват т.нар. “Long tail” концепция, от чиито ефекти страдат много творци. А купуването на песните става с едно натискане на бутон, разбира се.

Apple вкараха и нещо, което вероятно никога няма да използват – Up Next, или начина ти да определиш коя ще е следващата песен. Просто обичам изненадите, а и ме домързява. Хитра е интеграцията и на iCloud, благодарение на която можете да започнете някой някой подкаст или филм на едно устройство на Apple и да го довършите на друг, без да се чудите докъде сте били стигнали. Най-накрая с това решиха един проблем точно при подкастовете и аудио книгите. Доскоро синхронизацията беше само между мобилните устройства, но вече ще работи и под iTunes.

Новият iTunes Store също изглежда добре, признавам. Фонът радва повече от преди. Дано с него сменят фона и на Mac App Store. Е, сваляйте и се наслаждавайте на готиния дизайн. Сега ще пробвам и колко удобно пък ще да са направили добавянето на нови песни и албуми към плейлистите. И не забравяйте да обновите своя Remote за iPhone, iPod touch и iPad – най-якото музикално дистанционно.

Подобни статии:

  1. Безплатна книжка за Yellow Submarine на Beatles от iTunes
  2. И AC/DC в iTunes
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване