11/30/12 04:00
(http://socialevo.net/)

За здравето и новите технологии

Здравето и новите технологии

Здравето на човека е най-важно и това е неоспорим факт. Животът е изключително натоварен и нерядко не ни остава време за преглед или консултация при лекар. Помните ли апаратчето за измерване на кръвното налягане на бабите и дядовците ни? Изключително ценен и необходим уред за всеки дом. Към днешна дата тези антични вече уреди са заменени с електронни измервателни апарати, много от които са професионални, скъпи и изключително прецизни.

Компанията Withings се специализира в разработването на продукти за проследяване на физическото и здравословно състояние на човека. Техните уреди проследяват, събират и дешифрират информация за вашето здраве и ви спестяват честите посещения при лекаря. Технологията се е развила до толкова, че информацията, с която разполагате, може да бъде изпратена до вашия личен лекар, а той от своя страна да се увери, че сте здрави и няма причина за притеснение. Един от най-интересните им уреди е този за измерване и мониторинг на кръвното налягане, а и не само. Този апарат измерва мазнини, мускулна маса, ИТМ и сърдечната честота.

Устройството е съставено от стилен ръкав, в който се поставя ръката, със обиколка от 22 до 44 см. Към него са закачени цилиндрична помпа и кабел, който се свързва с iPhone, iPоd Touch или iPad. Захранва се с обикновени батерии AAA и е абсолютно точен. За да задействате системата, трябва да изтеглите безплатното приложение WiScale. Когато включите мобилното си устройство към ръкава, приложението стартира автоматично и така вече можете да започнете измерването. Приложението може да поддържа няколко профила, което означава, че можете да проследите резултатите на всеки член от семейството си. Също така, регистрирайки профил, можете да споделяте онлайн цялата информация както със семейството си, така и със личния лекар. Без посещение.

Приложението може да поддържа няколко профила, което означава, че можете да проследите резултатите на всеки член от семейството си.

Апаратът  и приложенито могат да правят от 1 до 3 измервания, като при 3 се формира средноаритметичната стойност от трите измервания. След измерване на систолично и диастоличното кръвно налягане, както и пулса, цялата информация се изпраща и синхронизира с профила ви. След синхронизирането можете да получите по-детайлна информация. Зелената точка е показател за нормално или оптимално кръвно налягане, оранжевата се появява при лека хипертония. Ако имате червена точка, то и сигналът в главата ви трябва да свети в червено, защото това означава умерена до тежка хипертония, която определено си е за лекар. В приложението има и разработена секция с често задавани въпроси и техните отговори. В определени моменти това може да ви е от огромна помощ.

След измерване на систолично и диастоличното кръвно налягане, както и пулса, цялата информация се изпраща и синхронизира с профила ви.

Като цяло този уред изглежда простичък. Но не го подценявайте – той може да ви помогне да откриете неподозиран проблем, да ви спести излишни прегледи и да ви каже кога точно е моментът за посещение при лекаря.

Цената на апарата е $129 и може да бъде закупен от сайта на Withings или от Apple Store.

Снимки: Withings

Подобни статии:

  1. Христо Стоянов: новите интернет технологии въобще не се изчерпват само със социални мрежи
  2. Стийв Возняк и Gizmodo за облачните технологии
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване