12/01/12 18:14
(http://www.azcheta.com/)

Райчо Станев с нова ретроспекция в "ReCover - продължението"

"Правиш книги, защото ти е интересно и приятно с хората, които са твои съмишленици". Така описва работата си един от най-добрите дизайнери на книги у нас Райчо Станев. Именно за последните негови работи ще разказва и новата му изложба "ReCover - продължението", която се открива на 2 декември (неделя) от 16.00 часа в Le Petit Salon.

"ReCover - продължението" представя материалите, които Станев е подготвял след създаването на кориците на книгите, по които е работил - постерите за премиерите или за реклама на новоиздадена книга, малки графики, произлезли от илюстрациите и работните скици.

"Истинско щастие е да чета още неиздадена (в повечето случаи дори нередактирана) книга. Да дискутирам идеята й с преводача, редактора, дори със самите автори. Издателят пък влиза в ролята на куратор, селектиращ правилните книги за правилните оформители", пише самият Райчо в блога си.

Изложбата ще може да бъде разгледана в рамките на 2 седмици - до 16 декември, а най-големите почитатели на работата на Райчо Станев ще могат да откупят постпродукция – плакат или графика от любимо оформена книга. 

За да се подготвите достатъчно добре за това, което ви очаква, изгледайте филма на Евгени Богданов, посветен на първата изложба ReCover:

"ReCover - продължението" с книжна постпродукция от Райчо Станев е в Le Petit Salon на ул. Иван Асен II #1 от 2 до 16 декември

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване