12/02/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Какво е бъдещето на логата?

Логото е визуалният знак, чрез който всяка марка се бори за по-голяма разпознаваемост и известност на „щанда” между останалите си конкуренти. През годините бяхме свидетели на различни трансформации в самоличността на глобални марки, но целта на логото си остана само една – да споделя важна и полезна информация на клиентите за дадения бранд и то на един универсален и достъпен език.

Последните тенденции сред  различните  логотипове разкриват промени в шрифтовете, съкращения на думи, премахване на цялото име или изменения в цветовете. През тази година наблюдавахме и раждането на визуалните знаци на известни марки като Twitter, Ebay, Microsoft.

Почти в края на годината популярната организация Stocklogos, работеща в изграждането на творчески и висококачествени лога, направи кратка ретроспекция на това как са се изменили логотиповете на добре познатите ни брандове. Страхотната част е, че организацията представи и една своя прогноза за бъдещите промените, които се очакват да настъпят в популярните визуални знаци през  следващите 10, 50 и 100 години.

От Stocklogos предвиждат, че някои лога ще запазят досегашната си идентичност, други ще се развият във времето и ще претърпят трансформации, а трети пък вероятно ще изчезнат. Ето какво мислят Stocklogos:

 

 Снимки: Stocklogos

Подобни статии:

  1. IBM предсказа бъдещето до 2017
  2. Какво казват цветовете за вашата марка
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване