12/03/12 12:56
(http://www.azcheta.com/)

Добре дошли на щанда на "Дамян Яков" (№340)

damyanyakovПо традиция издателство „Дамян Яков” е подготвило няколко специални изненади за тези посетители на Панаира на книгата, които се спрат на щанда им, тази година №340. Пет от тях са нови издания, на които си заслужава да обърнете внимание:

1. „Царството на славяните” - Мавро Орбини
За първи път на български език излиза цялостен академичен превод на книгата на католическия монах от млетската конгрегация дон Мавро Орбини. Този труд, публикуван на италиански език през 1601 г. в Пезаро, Италия, е послужил като историографска основа за написването на Паисиевата „История славянобългарска”. Българското издание е дело на преводачите Симеон Тодоров и Елица Попова. При подготовката на текста за печат е извършена огромна изследователска работа, като са проучени повече от 1900 имена, географски названия и исторически събития, за които говори авторът, споделят от „Дамян Яков”. (Вижте още за книгата на сайта на издателството)

2. „Монашески притчи” - Иво Андрич
Откритие за българския читател – така очакват от издателството да бъдат приети разказите на Иво Андрич. Сборникът „Монашески притчи” е част от идеята на едноименната сръбска фондация да осветли по нов начин творчеството на първия нобелист за литература на Балканите. В този, както и издадения през 2011 г . сборник „За любовта и жените”, са събрани разкази, нетипични за автора като теми и мотиви.
В „Монашески притчи” намират място работи, резултат от изследвания, които Андрич прави още в началото на своята литературна кариера. В тях е отразен интересът му към францисканските монаси, населили Босна в края на ХІІІ век, изследванията на автора на летописите, хрониките, преписките на манастирите, друбата му с монаси, записките на техните разкази и анекдоти, на всичко, от което по-късно ще се роди монашеският цикъл. Преводът е дело на Ася Тихинова-Йованович. (Още за книгата - тук)

3. „Врабче в черупка” - Златна Костова
Известната преводачка и талантлива журналистка Златна Костова с първа поетична книга с енигматичното заглавие „Врабче в черупка”.
Кратките стихове на Златна са уловени емоции, мигновени възприятия, изплъзнали се съкровени признания, неочаквани ракурси в делничното, които те карат да се чувстваш празнично.
Художник на изданието е Рада Якова, а книгата ще бъде представена на 8 декември от 19 часа, когато ще можете да си вземете книгата с автограф от самата Златна Костова. (Вижте ревю на книгата от “Аз чета”)

4. „Дао на успеха” - Дерек Лин
Tao-coverЕдна модерна книга за съдбата и мощта, основана на древните принципи на Дао Дъ Дзин - това е книгата на Дерек Лин „Дао на успеха”, даваща източен подход към науката за успеха! Даоиската философия, такава, каквато я представя Дерек Лин – не е мистично учение, а съвсем практичен подход към живота, носещ успех както в материалния свят, така и в духовното развитие.
Дерек Лин е награждаван автор на бестселъри в жанра Дао. Неговият превод на английски на Дао Дъ Дзин не само поставя нов стандарт за акуратност, но също така е възхваляван от критиците като най-вярно уловил лиричната красота на оригинала.

5. „Шепот” - Изабел Абеди
Недействителна тишина обгръща „ШЕПОТ“ – старата къща, в която Ноа трябва да прекара своята ваканция. Старата постройка крие тайна, за която никой в селото не говори. Страх и любопитство подтикват Ноа да тръгне по следите на загадъчно престъпление. Заедно с Давид тя се приближава до истината за едно неизяснено досега убийство...
Българските читатели вече познават Изабел Абеди с романа й „Луциан”, а „Шепот” си заслужава не по-малко.

Броени дни след края на специалния Месец на муминтролите, организиран съвместно със сайта "Детски книги", издателство "Дамян Яков" ще сложат край на кампанията със специално Муминтролско парти. На 8 декември 2012 от 11 до 13 часа всички, които са влюбени в Туве Янсон и нейните муминтроли, ще могат да видят куклена постановка за муминтролите, да се почерпят с ябълковото вино на Филифьонката, с канелените бисквити и боровинковия пай на мама Муминка, с раирани и с горски бонбони от Муминската долина, да разгледат удивителните плетени муминтроли на Мария и да се опитат да изплетат такива, да получат „Диплом – приятел на муминтролите” и печат-татуировка върху ръката за спомен. Ще има още много изненади, а по време на целия Панаир на книгата посетителите на щанд №340 ще могат да закупят 4 книги по избор от всичките 9 книги за муминтролите на цената на 3 от тях.

По време на панаира книгите на „Дамян Яков” ще се продават на специални промоционални цени, съобщават от издателството.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване