12/06/12 20:17
(http://socialevo.net/)

Google+ Communities е новото място за всички съмишленици

Google+ Communities е новото място за всички съмишленици

На страниците на официалния блог на Google в допълнение към статистиката за растежа на Google+ Вик Гундотра обяви още една интересна новина, свързана със социалната мрежа на Google. През последните няколко часа компанията постепенно пуска за всички свои потребители новата възможност за общуване в групи по интереси, наречена “Google+ Communities” или, “Google+ общности”. Това е още една важна крачка напред за Google в силното желание и твърдото намерение да интегрират всички свои услуги около мрежата Google+.

Какво е новото? Представете си Google+ общностите като възможност да споделяте, дискутирате и съхранявате всичко, което ви интересува на дадена тематика. И всичко това на едно място с приятели и единомишленици. Да речем, че се интересувате от фотография и искате да споделяте на едно място всичко, свързано с фотографията, с други хора, които се интересуват от същото. Не е ново, нали? Yahoo! Groups бяха нещо подобно, Google Groups също.  Форумите предлагат нещо подобно. Да, така е, но не точно. Новото е, че тук Google са се постарали да ни предложат нещо, което е свързано с всички услуги на Google и най-вече с Google+. И то независимо къде го ползвате, без да се налага да прекъсвате своята работа, да излизате от услугата, която ползвате, и да влезете в нова. Не, напротив, свързващото звено е Google+ и то обвързва всички услуги на Google. Страхотно, нали?

Самата услуга Google+ общности е достъпна за потребителите от днес и един по един ще я видим какво представлява. Ще бъде интересно да разберем детайлите и да изпробваме всички възможности на Google+ общности за нашите читатели, след като услугата стане достъпна и в България.

Засега единственото, което знаем, е, че Google дава за пример няколко вече изградени общности като тези на Audi, Call of Duty, ФК Ливерпул, Кулинарни запалянковци, фенове на модата, на Междузвездни войни и няколко други. Но до момента нямаме възможност да се включим в тези общности, за да проверим какво предлагат, просто защото Google Communities още не е достъпна у нас.

Засега единственото, което знаем, е, че Google дава за пример няколко вече изградени общности като тези на Audi, Call of Duty, ФК Ливерпул, Кулинарни запалянковци, фенове на модата, на Междузвездни войни и няколко други.

Но сме убедени, че това ще бъде една силна услуга, която ще привлече много нови потребители към Google+. Ще следим с огромен интерес и любопитство и ще ви информираме своевременно. Как точно изглеждат Google+ общностите може да се види от скрийншота, публикуван за фото ентусиатите от Рей Ретклиф:

Как точно изглеждат Google+ общностите може да се види от скрийншота, публикуван за фото ентусиатите от Рей Ретклиф

А междувременно, за да добиете още по-добра представа за какво става дума, сме ви приготвили това официално клипче от Google:

http://www.youtube.com/watch?v=lpUDWCSRQIU

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване