12/08/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Нова функция за Skype – видео съобщения

Нова функция за Skype - видео съобщения

Развитието на интернет технологиите дава възможност на уеб разработчиците да създават полезни приложения от нови поколения, предназначени за  крайния потребител. В тази посока е избрал да работи и екипът на Skype, като бъдещите им планове са насочени към пускането на следващата грандиозна функция, която ще постави едно ново начало в комуникацията между интернет потребителите. За нея споменават The Verge.

Новият проект на Microsoft ще позволява на потребителите на Skype да си оставят видео съобщения – един умен ход от страна на Microsoft във войната за лидерство в света на дигиталното бъдеще.

Въпреки че от компанията все още не са дали официално потвърждение на този слух, информацията за новата услуга изтече от актуализираните условия за ползване на програмата, качени в официалния сайт на Skype. В последните точки от правилата са разкрити няколко детайла около услугата, която ще бъде достъпна за потребителите, използващи новата версия на Skype, предназначена за Windows 8. Skype абонатите очевидно ще бъдат в състояние да записват и изпращат кратки видео съобщения до други потребители на програмата.

В последните точки от правилата са разкрити няколко детайла около услугата, която ще бъде достъпна за потребителите, използващи новата версия на Skype, предназначена за Windows 8.

Новата функция ще бъде предоставена за ползване на потребителите на платената услугата “Premium”. Нейната такса  е $6.99 на месец, като клиентите могат да получат отстъпки от цената със сключването на тримесечен или едногодишен договор. Добрата новина е, че от компанията са помислили и за своите клиенти, които не използват платените услуги на платформата. Те също ще могат да записват видео съобщения, но ще имат наложен лимит върху броя съобщения, които могат да изпратят. Няма да има такова ограничение за получените съобщения.

В новите условия за ползване на софтуера се споменава също така, че абонатите на Premium услугата не трябва да се притесняват кога „срокът на годност” на техните послания ще изтече, защото такъв няма да има. Различни са условията, разбира се, за неабонираните потребители на услугата, за които видео съобщенията ще бъдат валидни само в рамките на 90 дни.

Все още не става ясно кога точно ще стартира официално услугата, но актуализираните условия потвърждават, че това рано или късно ще се случи.

Снимки: Skype

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване