12/10/12 05:00
(http://socialevo.net/)

Как да създадем своятa Goole+ общност

Как да създадем своятa Goole+ Общност

Както вече ви съобщихме, Google пуснаха за своите потребители Google+ Communities, или Google+ общности. Интересът към новата функционалност огромен. Тя наподобява възможностите на Facebook групите с една основна разлика – групирането става по интереси, а не по потребители. Това е много полезно, защото позволява да се създават отделни затворени общности, които да споделят информация на определена тематика.

Вижте нашата общност - Google+ дискусия, – в която може да се намери всичко най-ново и полезно за Google+.

Създаването на Google+ общност е изключително лесно. Задължително трябва да сте си създали личен профил или фирмена страница в Google+. Можете да създавате Google+ Общности и с двете.

1. Влизате в своя профил в Google+.

2. Долу вляво под събития ще ви се покаже нова зелена кръгла иконка, наречена “Communities”. Кликвате на нея или отивате директно на https://plus.google.com/communities.

Долу вляво под събития ще ви се покаже нова зелена кръгла иконка, наречена "Communities".

3. Отваря се страницата за Общности. Горе вдясно има червен бутон “Create a Community”. Кликвате на него.

Отваря се страницата за Общности. Горе вдясно има червен бутон "Create a Community".

4. Отваря се прозорец, даващ ви възможност да изберете създаването на два вида общности – “Public” или “Private”. Едната е обществена и е видима от всички, втората е ограничена и е видима само от вас и поканените от вас членове. В полето за име изписвате как искате да се казва Общността.

Отваря се прозорец, даващ ви възможност да изберете създаването на два вида общности - "Public" или "Private".

5. Следват настройките по видимостта на общността. Те се появяват точно под името на общността. Публичните общности могат да са със свободен достъп или членството да се одобрява от модератор. Личните общности пък могат да се виждат при търсене или да са изобщо скрити, т.е. само тези, които знаят за съществуването им и са поканени в тях, ще ги знаят.

6. С натискането на бутона “Create community” общността е създадена. Вече имате създадена нова общност. Сега можете да добавите снимка за профила, описание на групата и да създадете отделни теми, които да бъдат систематизирани в колоната вляво.

Вече имате създадена нова общност.

Това е. Честито, вие вече сте създали своята първа Google+ общност. Сега е време да поканите съмишленици и да почнете да споделяте интересна информация на избраната от вас тематика.

Снимки: Google+

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване