12/12/12 15:37
(http://www.azcheta.com/)

Коледна песен – фаворит на родителите

ДикенсИзследване на The Telegraph и Университета в Уорчестър на тема „Топ десет на книги, които родителите мислят, че децата им трябва да прочетат“ определи „Коледна песен“ на Дикенс като фаворит на родителите, съобщава сайтът „Детски книги". Проучването е проведено сред 2000 респонденти по-рано тази година, а викторианската приказка е била посочена от всеки пети отговорил.

„Интересно е, да се види черно на бяло, че най-популярните книги, които се предават от поколение на поколение, са всъщност онези със силни морални послания, закодирани в себе си", коментира Ан Ханафорд, директор на отдел „Информационни и образователни услуги“ към Университета в Уорчестър. „Всички книги в десетката провокират дълбок размисъл и имат сложни многопластови герои. От това става ясно, че родителите ценят и искат да предадат на децата си книгите, които представляват предизвикателство за цял живот“, допълва тя.

Повече подробности може да видите на сайта Детски книги.

Вижте ревюто на Вал Стоева „Коледна песен по Дикенс“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване