12/14/12 08:00
(http://socialevo.net/)

Кои са най-популярните “чуруликания” за 2012 г.?

Кои са най-популярните "чуруликания" за 2012 г.?

Настъпи любимият ни момент в средата на декември, когато различни компании и медии ни предлагат една динамична разходка през глобалните събития, които са оставили най-сериозен белег върху почти отминалите 12 месеца на годината.

Една от най-популярните комуникационни платформи, Twitter, също попадна в списъка на компаниите, които следват тази тенденция на информативна възстановка. Така в края на 2012 година социалната мрежа стартира нова интернет страница, в която са събрани и отразени всички популярни туитове, които подчертават едни от най-емблематичните събития и тенденции през годината. Това, което отличава обаче Twitter от другите, е, че със своите близо половин милиард съобщения на ден най-добре може да усети пулса и страстите, които най-силно са вълнували хората през 2012 година.

Вместо просто да изброи няколко от най-запомнящите се споделени мнения през цялата година, екипът на социалната мрежа реши да върне поглед назад, като разчупи топ туитовете в няколко категории.

 

„Златните туитове”

Тук са събрани всички съобщения, които най-често са ретуитвани през годината. Призът в класацията за най-споделян туит с любимо съдържание за феновете за тази година е отреден за поста на Барак Обама „Още четири години” , публикуван веднага след неговото преизбиране за президент на САЩ.

Призът в класацията за най-споделян туит с любимо съдържание за феновете за тази година е отреден за поста на Барак Обама „Още четири години” , публикуван веднага след неговото преизбиране за президент на САЩ.

Там е и Джъстин Бийбър, TJ Lang, Олимпийският отбор на Великобритания и Киочи Йамадера. Вижте техните истории.

 

„Пулсът на планетата”

„Пулсът на планетата”В тази категория са отразени събитията, които са се превърнали в най-гореща тема на разговор между потребителите на микроблогинг платформата. Кое мислите е то? Разбира се, Олимпийските игри в Лондон, които са успели да генерират повече от 150 милиона туита в рамките на 16 горещи летни дни. Други достойно представили се негови подгласници са президентските избори в САЩ, видео наградите на музикалната телeвизия MTV, ураганът Санди, финалът на сезона на Националната футболна лига на САЩ и др.

 

„Само в Twitter”

В секцията с най-егоистично звучащо заглавие е направен обзор на други топ моменти, които са запомнени като забележителни събития, но се акцентира по-скоро върху начина, по който те са споделени в социалната платформа. Тук най-запомнящи остават снимката на екипа на марсохода „Curiosity”, тръпнещ в очакване роувърът да кацне на Марс, както и туитът на Джеймс Камерън, споделен след като се докосна до дъното на океана. Вижте и останалите.

Тук най-запомнящи остават снимката на екипа на марсохода „Curiosity”, тръпнещ в очакване роувърът да кацне на Марс, както и туитът на Джеймс Камерън, споделен след като се докосна до дъното на океана.

В следващата категория, „Популярни теми”, екипът на Twitter се завърта около подсекциите, включващи разговори за предястия, политика, спорт, филми, телевизия, музика, технологии и т.н. В последният раздел, „Нови гласове”, са събрани всички профили на известни знаменитости и обществени дейци, които са се присъединили към глобалната платформа тази година. Тук звучат имената на актьора Стийв Карел, музиканта Нийл Йънг, певицата Гуен Стефани и Папа Бенедикт XVI.

Ако вие също искате да се потопите в носталгия към отминаващата 2012 година, екипът на Twitter държи още една карта в своя ръкав, с която определено изненада социалната общност. Благодарение на новото партньорство на Twitter с Vizify потребителите на социалната мрежа могат да направят чист преглед на своята година и на това, което са споделили в отворената платформа през последните 12 месеца. Резултатът е свежа инфографика, в която са събрани най-често ретуитваните от тях съобщения, популярни ключови думи и най-обсъждани теми. Да не забравяме обаче за ограничението от Twitter, заради което могат да се видят само последните ни 3200 съобщения. Ако сте разменили повече през тази година, браво! Но и жалко, защото инфографиката няма да бъде пълна.

Ако сте разменили повече през тази година, браво! Но и жалко, защото инфографиката няма да бъде пълна.

 Снимки: Twitter

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване