12/15/12 04:00
(http://socialevo.net/)

QR код вместо визитка

QR код вместо визитка

Колко често ви се случва да сте на шумен купон, където срещате интересни и забавни хора, с които може би искате да поддържате контакт и в бъдеще, но си тръгвате, без да вземете телефонния им номер? Или имате важна бизнес среща, но сте забравили визитките си? Изобщо замисляли ли сте се колко шансове сте пропуснали заради липса на контакти?

Skanz предлага интересно решение, което при всички случаи ви гарантира, че можете да дадете или да получите координатите на всеки човек, без да се налага да надвиквате силната музика или да диктувате на бъдещите си бизнес партньори (доста несериозна ситуация). QR кодът е начин хората да получават информация за продукт, кампания или фирма, лесен и бърз достъп до сайтове и т.н. В този случай QR кодът се използва като ваша лична база от данни. Skanz го използва като социална и бизнес мрежова платформа. Програмата използва по-голямите възможности за съхранение на данни на QR кодовете. По този начин потребителят може да споделя лична информация като телфонни контакти, имейл, уебсайт, Facebook или Twitter профила си, дори и по-лични подробности като любими песни, видео клипове, снимки и т.н. 

Програмата използва по-голямите възможности за съхранение на данни на QR кодовете.

Ето и как се случва всичко това. Първо трябва да се регистрирате на сайта на Skanz, където можете да създадете персонализиран мобилен уебсайт, наречен “Skanzsite.” Можете да го направите по свой вкус, като поставите тапет, изберете съдържанието, което искате да споделите, както и да подсигурите цялата или поне част от информацията с парола, ако желаете. За да имат достъп хората до защитена от вас информация, всичко, което трябва да направите, е да им дадете парола. Можете да актуализирате информацията за себе си когато и както пожелаете. Също така в този “Skanzsite” ще откриете цялата информация за хора, чиито QR кодове сте сканирали. И така, след като вече сте се сдобили със “Skanzsite”, ви остава да се сдобиете и с гумена гривна, калъфче или стикер за телефон с вашия QR код. Така спокойно можете да обменяте информация с останалите хора. 

И така, след като вече сте се сдобили със "Skanzsite", ви остава да се сдобиете и с гумена гривна, калъфче или стикер за телефон с вашия QR код.

Първоначално целевата група на Skanz са били младите хора, но впоследствие се забелязва използването на приложението и в бизнес средите – вместо визитки по време на натоварени конференции и в ситуации, в които нямате време за много приказки.

http://www.youtube.com/watch?v=8YOSt_Igp6M

Сега нека поговорим и за пари. За всеобща радост създаването на персонален QR, както и Skanzsite, не изискват никакви вложения от ваша страна.  Кодираният Socialprint (QR кодът с вашата лична информация) ще се появи на профила ви и можете да споделяте този код с други хора по интернет безплатно. Всъщност трябва да платите само ако искате да поръчате стикер, който ще ви струва $5, гривна за $15 или калъфче за мобилен телефон, което ще се продава на цена от $20. За момента Skanz приложение има само за iPhone, iPad и iPod Touch, но от компанията са поели ангажимент скоро да осигурят такова и за Android.

Снимки: skanz.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване