12/18/12 07:39
(http://socialevo.net/)

Love is in the … web?

Love is in the … web?Обвързваме се, разделяме се, претърпяваме любовни емоции от всякакъв характер. Така е в живота. Факт е обаче, че много хора с профили  в социалните мрежи имат потребност да оповестяват всичките си душевни терзания публично в интернет. Защо? – Има поле за разсъждения и със сигурност много логични обяснения, но да не си губим времето с тях сега. Нека видим какви са маниерите на поведение в уеб пространството и в частност – в социалните мрежи – и какво демонстрират  потребителите там.

Инфографика, публикувана в adsoftheworld.com,  в  представя интересни данни относно любовния живот във Фейбук. Оказва се, че 36% от членовете на социалната мрежа са жени, а мъжете са двойно повече – 64%. Или на една жена се падат по двама мъже. 47% от общия брой потребители са свободни, 20% – обвързани, 20% – сгодени, а 33% – женени. Забавна е ситуацията при обновяване на любовния статус. Най-често срещаният коментар, когато някой се обвърже е : „Много се радвам”, а когато се обяви за свободен – тъжна емотиконка –   :(  .  Ето кои са най-постваните любовни песни, в зависимост от статуса. 

Когато някой е обвързан:

  1. Don’t wanna go home – Jason Derulo
  2. Love on top – Beyonce
  3. How to love – Lil Wayne
  4. Just the way you are – Bruno Mars
  5. Good feeling – Flo Rida
  6. It girl – Jason Derulo
  7. Stereo hearts – Gym Class Heroes ft. Adam Levine
  8. Criminal – Britney Spears
  9. No sleep – Wiz Khalifa
  10.  Free fallin – John Mayer

Когато се раздели с половинката:

  1. The cave – Mumford and sons
  2. Crew love – Drake
  3. All of the lights – Kanye West
  4. Rolling in the deep – Adele
  5. Take care – Drake
  6. It will rain – Bruno Mars
  7. We found love – Rihanna ft. Calvin Harris
  8. Call it what you want – Foster the people  
  9. Love you like a love song – Selena Gomez
  10.  Without you – David Guetta ft. Usher 

Какво още намираме? – Фалшиви акаунти. Обикновено се правят от обсебени мъже и жени с цел следене на бившия/ бившата или изпробване на новата половинка. И от тези, които съвсем си нямат доверие, се натъкваме на пълната противоположност – лудо влюбените с общ профил, общи приятели и общо всичко в социалната мрежа. Колкото и да се обичате, мили гълъбчета, не забравяйте за личното пространство и индивидуалността, която някои връзки могат да заличат.

Друго типично интернет поведение e това на „социалният Казанова”. Разбира се, че без него не може. А как ще го разпознаете? – Той харесва всеки пост или снимка, която публикувате. Препраща и добавя в „любими” дори най-глупавите ви туийтове. Със сигурност познавате поне един такъв, нали?

А ако си мислите, че Фейсбук и бракът нямат допирни точки, значи сте в заблуда. През последната година, в 33% от 5000 развода Фейсбук е посочен като една от причините за „непреодолими различния”. Това вече е плашещо. Затова оставете компютъра и се порадвайте на истинските, офлайн изживявания с любимите си хора. 

Снимка: Вистаиконс

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване