12/18/12 17:15
(http://ivo.bg/)

Гереберистиката не прощава и в статистиката

Скандалите в СДС вдигнаха неодобрението към лидера Емил Кабаиванов. То е скочило с 18% (от 17% на 35%), това се казва в най-новото проучване на НЦИОМ, според което остатъците от СДС под командването на командвания от ГЕРБ Кабаиванов не ги хваща статистическата грешка, докато Синята коалиция набира скорост и има всички шансове да бъде парламентарно представена.

На фона на този доказан вече и от държавната статистика провал, който дори и официозното мерене на моментното влияние на партиите не може да скрие, на Емил Кабаиванов му е „смешно”. Раздава интервюта в медиите, свързани с ГЕРБ. В едно от тях днес той заявява, че Иван Костов водел разговори със себе си и това било смешно.

Смешното обаче е друго: че като го обгрижват пропагандно, управляващите го закопават лично, а и себе си, като негови ментори. Просто се издават, потвърждавайки своята съпричастност на дело с онова, което иначе отричат на думи.

Борисов би трябвало да забрани на своите пропагандатори да дават думата на Кабаиванов и да го остави да се пребори за трибуна другаде, щом се мисли за неотразим, че да се види, дали ще го „отразяват” медиите. Така ще премери тежестта му.

Кабаиванов вече напакости достатъчно на СДС и на Синята коалиция, но явно има потенциал да завлече и ГЕРБ надолу като камък, който на конспираторите в операцията по овладяването на СДС им се виждаше скъпоценен, а се оказа вързан на шията им вреден товар.

Как ли ще се отърват от този баласт?

В популизма ГЕРБ са силни, но в конспирацията има още много да учат от батковците и какичките си от БСП.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване