12/18/12 14:25
(http://ivo.bg/)

Свежо чувство за тумор

Цял живот са ме тровили, но днес за малко да ме уморят от смях с неволното си чувство за тумор по повод цигарения дим.

В ролята на „доброто ченге” спрямо пушачите и защитниците на ресторантьорското право на екслузивно професионално предимство при заболяване от рак на белите дробове се вживя пред Нова телевизия най-младият министър в кабинета Делян Добрев:

“Доколкото знам, в икономическата комисия към парламента имат свежи идеи, които предстои да бъдат обсъдени днес”, каза той в качеството на министър на туризма, който по този начин изпълнява заръката на началника си Борисов да създаде впечатление за някаква (за)душевна борба в редиците на ГЕРБ, където всичко и вместо всички решава Началникът.

„Свежите идеи” не бяха одобрени от парламентарната комисия по икономическа политика.

Смешното насред тази димка е самата метафора за „свежите идеи” по повод ползата от никотиновата отрова. Много „свежо”!

Сценката с „оставката”, която Борисов бил готов да подаде, ако го победят сервилните Му депутати, изиграна за потушаване на пушаческите страсти, приключи с очаквания, напълно предсказуем щастлив за народното здраве край. Щом Борисов твърди, че ще подава оставка, значи няма по-голяма гаранция , че няма да му се наложи. Всеки си изигра ролята и положението е такова, каквото го иска Началникът, а подчинените му артисти могат сега да продължат с имитацията на съпротива срещу Него.

Казвам всичко това с пълното съзнание, че моя милост, при цялата си критичност към нашия автократичен държавен ръководител, попада по тази тема в лагера на Борисов. Но какво да се прави- и Борисов понякога е прав. Както и Станишев се оказа прозорлив донякъде, когато нарече гербаджиите „циркаджии”, макар да не е прав да обижда цирковите артисти, защото те рискуват живота си, за да забавляват публиката, докато артистите на Борисов играят „за дузпа” при един предварително решен мач и това ги прави участници в черното тото на договорките, чиято цел е да мами лековерните избиратели на принципа „ да изпушим лулата на мира с всеки, за да няма обидени”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване