12/20/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Зукърбърг дарява половин милиард под формата на акции

Марк Зукърбърг реши да дари половин милиард долара под формата на акции на Facebook за благотворителност. Според  Асошиейтед прес получателят е Обществен дарителски фонд “Силиконовата долина” и те заедно със Зукърбърг ще преценят как да бъдат разпределени. На този етап се знае, че парите ще бъдат използвани, за да се спомогне за разрешаването на редица проблеми в здравеопазването и образованието.

Дарението от 18 милиона акции е на обща стойност от $498.8 милиона, което го прави около пет пъти по-голямо от дарението на Зукърбърг през 2010-а  в Нюарк, Ню Джърси, за система за изграждането на обществено училище. По-късно през 2010-а Зукърбърг подписа “The Giving Pledge” – инициативата на Бил Гейтс, според която най-богатите трябва да раздадат голяма част от богатството си.

Според мнозина този ход на Марк е просто един позитивен ПР, чрез който да подобри мнението на хората за Facebook. Аз лично обаче съм на мнение, че ако парите бъдат използвани по предназначение, те ще помогнат на страшно много хора и за мен е без значение дали това е ПР ход, или не. Какво е вашето мнение?

Снимка: Wired

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване