12/22/12 09:40
(http://socialevo.net/)

Nokia подготвят пускането на таблет през 2013 година

Nokia подготвят пускането на таблет през 2013 година

2013 година ще бъде интересна за всички, които имат намерение да се сдобият с нов таблет. Интересът на потребителите през 2012 година към таблетите бе огромен, което накара производителите да пускат нови и все по—добри устройства. Ето че и Nokia имат намерение да се намесят на все по-атрактивния пазар на таблети през 2013 година.

След успеха на Apple със серията iPad и създаването на таблети от почти всички големи брандове, между които Samsung и Microsoft, ето че и от Nokia имат намерение да пуснат на пазара през 2013 година свой 10-инчов таблет, възползващ се от новата операционна система на Microsoft – Windows RT. Според слуховете той ще носи името “Lumia Tablet”. Той ще е с двуядрен процесор Snapdragon S4, 1 GB RAM, екран с 1366×768 пиксела.

Ние с нетърпение очакваме в началото на 2013 година новите мобилни смартфони Lumia 820, флагмана Lumia 920 и нискобюджетния Lumia 620 на Nokia с Windows Phone 8 операционна система да се появят и на нашия пазар.

За 2013 година Nokia отлагат представянето на новите си постижения и оттеглят присъствието си на CES 2013 в Лас Вегас през януари, като вместо това ще се фокусират на MWC през февруари 2013 в Барселона. Именно там е много вероятно Nokia да представят и своя таблет, поне така подсказват Digitimes. Според тях Nokia работят по таблета съвместно с Microsoft, Qualcomm и Compal Electronics. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване