12/23/12 06:49
(http://socialevo.net/)

Apple май все пак мислят за NFC

Apple май все пак мислят за NFC

Въпреки че се очакваше, бях много разочаровах, когато Apple пуснаха iPhone 5 без NFC. А Passbook, приложението, което идва с iOS 6 и обещава да промени начина, по който влизаме в киното и влака или се възползваме от отстъпката в любимия си магазин, просто си плачеше за NFC.

Оказва се, че Apple все пак не са си затворили очите за Near field communication технологията. Apple Insider разкриват подадената от Apple заявка за патентоване на интегрирана система, която “съхранява и управлява дигитални купони”. Заявката описва точно функционалностите на Passbook, а е от юни 2011 г. – доста преди Apple да обявят намеренията си да предложат подобно решение. По-интересното е, че в нея се говори и за NFC като начин, по който потребителите могат да използват мобилния си телефон, за да предоставят дигиталния си купон за отстъпка. Идеята на NFC всъщност е да позволи обмяната на информация на малки разстояния. NFC вече има в няколко модела смартфони, а Samsung не спират се хвалят с NFC в серията Galaxy.

Когато го питаха защо iPhone 5 няма NFC, Фил Шилер каза, че технологията все още не е готова. И е така. Тя все още не говори достатъчно на хората. Имаше обаче съмнения, че Apple изобщо не мислят да използват NFC, а да наложат свое решение, което да се базира на Bluetooth например. Новината за този патент хвърля малко светлина в тунела за бъдещото развитие на NFC, мобилната търговия и мобилните плащания, но всичко е въпрос на време.

Снимка: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване