12/24/12 09:28
(http://ivo.bg/)

Моника се оказа афродизиак за властта

Много изкусителна се оказа тази Моника- направо афродизиак за властта. С което определено се отличаваме от една друга държава, където властта беше афродизиак за Моника.

Била страхотна, казва тук властта, която не може да устои на Моника.

Заради Моника властта е готова да се опозори с (още) някоя и друга лъжа.

Властта се има за пич и не се бои от импийчмънт.

Коя Моника ли? Четете по моите устни, макар да не съм Бил Клинтън!

Не е онази Моника, а Моника Йосифова. Била по-умна и от мъжа си Станишев, каза властта в сладострастно телевизионно интервю, в което страстно излъга отново за какво ли не.

Властта излъга обобщаващо за процъфтяването на демокрацията ( „както никога досега”) и избра отново да даде пример с това, че всеки можел да отиде в която си иска телевизия и да критикува властта. Това си е цъфтеж- направо като цъфнал цип на мъжки панталон на властта, която няма нищо против да се разхожда така за улеснение на желаещите да се възползват.

Властта излъга, че не водела войни и поведе в рамките на същото интервю война чрез пореден донос срещу опозиционен политик, притежател на някакви жалки „два-три процента”- защото властта не търпи възражения и дори тези няколко сантиметра недостъпност на електоралното тяло й се виждат нетърпими като съпротива.

А каква е в този сюжет Моника, която била страхотна? Тя е по-скоро мистичен образ като онзи преследвач с разкопчания цип, сънуван от една женица, която отчаяно го попитала в съня си: „защо ме преследваш?”, а той отвърнал: „ Па отде да знам, ти ме сънуваш”!
Мислете си каквото искате, но аз си мисля, че психоаналитичната причина за новия „маньовър” на властта да сипе комплименти за Станишев и неговата Моника е част от тактиката на сваляча, който не понася да му отказват и ужасно обича да го обичат- дори и враговете му, които хиляди пъти е обиждал. Така действаше и с омразния му Иван Костов, на когото в един момент взе да се извинява за обидите, а сега отново припознава като основен враг. Дали пък не сънува и неговата съпруга? Ще очакваме откровение и за „хубавата Елена”!

Истината, както обикновено, е простичка: Борисов сънува поражението си на изборите и в ужас от преминаването в опозиция ( каквато никога не е бил в политическото си битие на галеник на монархо-републиканските си покровители) сънува на глас смяната на ролите, която ще му се наложи.

Когато бълнуването се превръща в бленуване ставаме свидетели на това, как властта хвали своите врагове с надежда това да й се зачете при смяната на ролите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване