12/24/12 08:40
(http://ivo.bg/)

Рус(к)ият Ванка скочи във банка

Беше само въпрос на време в държавата, която може да бъде ръководена от младеж без трудов стаж ( Станишев), оглавена от наследствен монарх, който детронира завинаги монархизма с този акт, а след това и командвана от охранителя му, футболът да се превърне в поприще за изява на най-важния банкер на републиката досущ, както беше на подчинение на най-близкия другар на Живков в политбюро на ЦК на НРБ, др. Милко Балев.

Точно като Милко Балев определяше политиката на партията спрямо футбола, така и сега банкерската линия на пропагандата срещу посочения враг се чертае от шефа на Корпоративна търговска банка ( КТБ) Цветан Василев. В телевизията му ТВ 7 поведоха война с посочения от шефа конкурент- уж от свое име заради съдийство и телевизионни права. Но банкерът не се стърпя и лично се провикна с призив действащият шеф на футболния съюз да бъде махнат от поста му.

Въпросният шеф Михайлов може и да е някакъв голям грешник ( което не е тема на този коментар), но работа ли е на „икономиста на годината” ( 2011 ), купувача на медии и журналисти чрез подставени лица, да командори и футбола сякаш е част от медийната му империя?

Намесата на банкера се обосновава с факта, че си е напазарувал футболен отбор и като собственик има право да се обажда. По тази логика трябва безропотно да слушаме напътствията му за какво ли още не, но най-вече по отношение на медиите и комуникациите изобщо, над които простира апетита си с участие в придобиването на българския телеком в съдружие с руската външнотърговска банка.

Преди близо 20 години перифразирах възторга от едно българско комунистическо стихотворение във възхвала на СССР, в което радостта от прегазването на свободолюбивата Чехословакия през 1968 г. се обобщаваше с фразата „Русият Ванка скочи във танка”.
В България, където на танковете не се наложи да усложняват партийните боричкания за власт, се случи друго: „Руският Ванка скочи във банка”. И вече играе „ва банк”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване