12/24/12 06:11
(http://socialevo.net/)

Управлявайте Facebook само с очи и Skittles

Управлявайте Facebook само с очи и Skittles

Един от най-забавните брандове в света, Skittles, успя да направи истинска революция във Facebook. С помощта на рекламна агенция BBDO, Австралия, Facebook страницата на Skittles предоставя възможност на своите фенове да манипулират обекти единствено чрез очите си. По този начин изживяването и допирът до бранда стават не само на съзнателно ниво, но и на дълбоко подсъзнателно.

Идеята, която е реализирана от BBDO, Австралия, представлява Facebook игра, която дава възможност чрез Wi-Fi връзка, камера и профил в социалната мрежа потребителите да контролират обекти, които виждат. След множество разработки от рекламната агенция са успяли да създадат условия, които позволяват на феновете на Skittles във Facebook да движат обекти, без да се докосват до мишка, клавиатура, пад или джойстик.

Технологията, която изпълнява всичкото това чудо, представлява специално разработен софтуер, който улавя движенията на очите на всеки един потребител. След това минироботи, вградени под бяла плоскост приемат движенията на очите чрез камерата на потребителя. Чудото е факт, а малките бонбони Skittle започват да се движат. Съществуват също така и специални бонус движения, които биват отключвани чрез комбинация на погледа. Вижте повече в следващото видео.

http://www.youtube.com/watch?v=iDR-3KQTgvw

Снимка: Skittles

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване