12/28/12 11:48
(http://www.azcheta.com/)

В Петрич малки и големи отново четоха заедно

В Петрич имат една традиция. Е, вероятно имат много традици, но тази конкретно ни харесва ужасно много - да се събират ученици и да четат заедно с дечица от детската градина.

Кампанията се казва "Да прочетем заедно за Коледа" и тази година в нея се включиха гимназисти от ПГИТ "Проф.д-р Асен Златаров", посетили предучилищната група "Многознайко" в ОДЗ "Здравец" в града.

"С много усмивки и неподправена детска радост в очите посрещнаха малките палавници от своите пораснали приятели от ПГИТ", разказва ни учителката Бистра Таракова. Разбира се, за малчуганите е имало голяма изненада - книжка със стихотворения, която малки и големи са прочели заедно - с любими детски стихове за тайнството на Рождество Христово, за коледните желания и сбъдването на мечтите в святата нощ.

Многознайковците обаче също са имали изненада - почти вълшебно изпълнение на химна на своята група. Да, и ние погледнахме по същия начин, но явно дечицата си имат специална песничка. Така е - който пее, зло не мисли. Който чете - също!

P.S. Вижте тази ужасно готина коледна видеокартичка със снимки от посещението. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване