12/31/12 17:02
(http://ivo.bg/)

Далаверите в милата Родина, ах, те нямат край

Часове преди новогодишното обръщение на президента, към нацията се обърна…земеделският министър Мирослав Найденов. Явно му е наредено да се оправдае за разкритата далавера с ударното разкопаване на защитени от мрежата Натура 2000 пясъчни дюни в зоната Ахелой-Равда-Несебър.

Вандализмът беше оповестен от природозащитника Тома Белев, яростно нападан досега от проправителствената ТВ 7 като глава на „зелен октопод”, който мъти водата на близки до властта бизнесмени с апетит да газят законите заради плановете им да сторят ски писти.

Сайтът Биволъ допълни сигнала на Белев със собствено разследване и …о, чудо-багерите, изпратени да приложат любимата в мафиотската ни държавата тактика на свършените факти ( справка- огромният руски комплекс в резервата „Камчия”, осветен лично от премиера Борисов на 9 септември! 2009 г.) бяха принудени да спрат бликналия насред коледните празници трудов ентусиазъм на собствениците на далаверата.

Пресеченото престъпление, както обикновено, моментално беше приписано от официозната пропаганда като личен актив на премиера, който наредил проверката.

Завъртяха се малките колелца на голямата далавера, която според Белев ощетява държавата най-малко с 3,5 млн. лева заради неизгодна сделка на министерството на Земеделието с продажба на 29 дка в дюните край Несебър като част от държавния горски фонд, продадени под данъчната оценка на самото министерство и моментално препродадени за …шест пъти по-голяма сума.

Оказва се , и Министерството Регионалното развитие не е осъществило достатъчно контрол за спазването на закона, който явно е нарушен по редица показатели. Така в полезрението на публиката влиза и любимката на Борисов, неизменното присъствие в обективите на пропагандата при рязане на лентички, министър Лиляна Павлова. От която наивниците ( в случая натиреният вече като шеф на парка Витоша тома Белев) очакват тя да е противодействала на безобразията на своя колега министър Найденов.

Ако „едната ръка не знае какво прави другата”, къде и къде е конкретно дясната ръка на премиера, вътрешният министър Цветанов, за да разкрие задействаното престъпление, вместо да научаваме за него от интернет?

Как къде е: на барикадата на протестиращите ( срещу възраженията на еколозите) в Банско, които искат нови писти. Оказа се, че вицепремиерът „случайно” се оказа на протест в ски курорта, където, също толкова „случайно” взе микрофона за защита на тази кауза и Цецка Цачева.

Каже те ми, малко преди да чуете „Мило родино”, мили сънародници: не е ли умилителна тази мила родна картинка в последните часове на 2012 г., когато вицепремиер и третият човек в държавната йерархия протестират срещу екологичните страхове на шепа загрижени за природата българи, а през това време тихомълком багери подготвят терена за поредното безобразие на близки до властта бизнесмени ( последният поред прекупвач на въпросния терен се оказва близкият до управляващите бизнесмен Чавдар Александров, и вероятно затова фирмата му бързо получава разрешително за строеж на новия ваканционен комплекс, пише “Бивол”).

„На 28 ноември 2012 г. имотът е препродаден на шест пъти по-висока цена – за над 4 млн. лв., става ясно от имотния регистър. Така на практика държавата е ощетена с 3.5 млн. лева. Новият собственик е фирмата “Сле Груп” ООД, зад която стои несебърският бос Чавдар Александров, показва справка в Търговския регистър. В изключително кратки срокове, за по-малко от месец, в последния работен ден преди коледните празници, фирмата получава от община Несебър разрешително за строеж. Върху терена ще се строи комплекс от двуетажни жилищни сгради. ДНСК в Бургас обеща проверка по случая на 2 януари.”, пише БГНЕС

Наистина милата ни Родина е земен рай за такива екземпляри. А те нямат, нямат край…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване