01/03/13 08:34
(http://vasvalch.com/)

Най-добрите коледни реклами за 2012

john_lewis_journey_snowman

В желание да запазят празничния дух, хората правят странни неща. Някои си държат окичена елха в хола до март, други наблягат на греяна ракия или вино. Аз пък, като типичен маркетолог, гледам коледни реклами. Тази година реших да направя една кратка и напълно неизчерпателна колекция от коледните реклами и кампании, които успяха да ме предразположат за коледно настроение. Приятно гледане!

Cartier: Winter Tale

Приключението на малките пантери е магическо, музиката и начинът на визуализация ми напомянт за Нарния. Едно красиво пътуване по празниците, благодарение на Cartier.

John Lewis: The Journey

Продължаваме мотива за пътуването, но този път в по-романитчна светлина. Рекламата е много емоционална (като за момиченца). Това е една от малкото коледни реклами, които ме държаха на ръба на стола и няколко пъти се уплаших за добруването на смелия снежен човек.

WestJet: Christmas Flash Mob

Дами и господа, много е гадно да пътуваш през зимата насам-натам, особено ако идва Коледа и вече нямаш никакво желание да чакаш да прегърнеш тези, които ще те чакат в зала “Пристигащи”. Но пък един чудесен екип може да създаде коледно настроение само за 60 секунди. Рецептата ще ви дадат WestJet в следващото видео.

ASDA: Christmas doesn’t just happen by magic

От тази година и аз съм в гордата група на жените, които цял следобяд готвят с единственото вдъхновение да накарат хора да преядат на Коледа. Приятно и стресиращо е. И въпреки че ми е рано да се тревожа за цяла серия роднини, много харесах тази коледна реклама на ASDA. “Зад всяка чудесна Коледа стои по една Майка”, казва таглайнът. Във Великобритания е имало сериозен спор дали това не подсилва половите стереотипи, но това не ме интересува – важното е, че рекламата е забавна, празнична по особен, напрегнат начин, а и много истинска. Вдигам един тост за майките!

Churches Advertising Network: Godbaby

И преди съм хвалила църквата за богоугодни като творческа сила кампании. Миналата година те ме изненадаха с осветен билборд и снимки от видеозон, а сега са тук с най-добрия подарък за Коледа: Godbaby. Пародийната играчка е чудесен начин да се напомни, че празниците не са свързани само с подаръците.godbaby_billboard

BMW: The Road Home

Страхотен ход от страна на BMW! Вместо да заложи на продуктова реклама, марката представя нещо съкровено и много скъпо – онзи момент, в който пътуваш към най-близките си за коледната вечеря. Тук не говорим само за пътуване с автомобил – виждаме самолети, влакове и какво ли не. Идеално нашепване, че най-важното е да стигнеш вкъщи (а BMW ти дава най-комфортното решение за това). Рекламата не залага на пълна история, а на фрагменти, почти без лица, за да се припознаем по-добре в героите. Музиката е уникална и ми напомня много на темата от любимия Love Actually.

Coca-Cola: Sing for Me Vending Machine

Разбира се, няма как да минем без марката, наложила пълна хегемония върху Коледа. От червения костюм до празничните камиони – всичко в този сезон принадлежи на Coca-Cola. Тук обаче не разглеждам приповдигнатата реклама, която се въртя по телевизиите у нас, а една по-забавна идея – вендинг-машина, която ти дава напитка, ако й попееш. Мисля, че вендинг-машините на Coca-Cola вече са се превърнали в странни същества със собствен живот и каквото и да направят, няма да ми мигне окото. Имахме машина на приятелството, а сега има и машина за коледни песни. Предполагам, че ви е ясно какво прави тя и предупреждавам: пуснете видеото по-долу, само ако сте готови да чуете много ентусиазирано фалшиво пеене!

AKQA: Carol of the Bells

Ето едно включване и от страна на дигитална агенция: имам предвид поздравът на AKQA с нестандартна мобилна версия на Carol of the Bells. В началото не знаех дали да включа това видео, но се загледах в други видеа на агенцията и осъзнах, че това е доказателство – идеята е успешна, щом привлича други маркетинг-специалисти :)

Ами какво друго да кажа освен това: да ви е коледно през цялата нова година! :)

 

The post Най-добрите коледни реклами за 2012 appeared first on Васи ли?!.

Публикувана на 01/03/13 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/oIFrT_txl7Y/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване