01/03/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Портативна енергия, създадена от водата

Портативна енергия, създадена от водата

Източници на енергия – едно от най-важните неща в живота на човека. Досега сме представяли няколко алтернативи за зареждане на технологичните ни джаджи в движение. Лошото на всички алтернативни средства за захранване е, че рано или късно и те губят енергия. А какво ще кажете за почти неизчерпаем източник на захранване за вашите устройства?

А какво ще кажете за почти неизчерпаем източник на захранване за вашите устройства?

PowerTrekk е уникално по рода си зарядно, което произвежда енергия с помощта на вода. Представете си само, да разнасяте със себе си мини ВЕЦ. Звучи смешно, но е факт. Всеки от нас – особено хора, които са в движение и най-вече любителите на планините и къмпингуването – е изпадал в ситуация, в която усторйства, нуждаещи се от електричество, са оставали без батерия. Ако сте в движение, бъдете сигурни, че скоро няма да се доберете до контакт, а ако сте в гората… е, по-добре намерете най-близката хижа.

PowerTrekk може да ви осигури незабавна мощност, където и да се намирате, използвайки технологията на горивните клетки, които чисто и ефективно превръщат водорода в електричество. Това, което трябва да направите, е да налеете вода в контейнера и да включите устройството, нуждаещо се от захранване. Предимството на този тип зарядно пред слънчевите зарядни устройства е в това, че мощност на горивната клетка се генерира бързо и не се влияе от климатичните условия. В комплекта имате 3 броя PowerPukk – контейнер с гориво, което вазимодейства с водата, за да произведе енергия. PowerTrekk използва технология, базирана на чисто гориво, за да превърне водородния газ в електричество. За тази цел водородът трябва да достигне до клетките гориво, които на свой ред до въздух. Остатъчният продукт е просто малко водна пара. Има и  алтернативен вариант – резервна батерия, която може да поддържа за известно време енергия, но не и такава, на която да разчитате постоянно. Контейнерчето с гориво (PowerPukk) е рециклируемо и направено от материал, който предотвратява корозия и изтичане на химикали. PowerTrekk и PowerPukk отговарят на стандартите за безопасност и могат да се вземат на борда на самолет. Може да бъде използван със всички устройства, които имат USB изход за зареждане.

В комплекта имате 3 броя PowerPukk - контейнер с гориво, което вазимодейства с водата, за да произведе енергия.

За късмет този продукт е наличен и на бългаския пазар. Цената му е 389.00 лв., а всеки отделен контейнер извън комплекта е 10 лв. Като цяло може да ви се стори доста солена цена, но в крайна сметка понякога е по-добре да платим повече, за да си осигурим енергия, още повече че говорим за енергия, щадяща природата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване