01/04/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Той: Искам квадрокоптер! Тя: Квадрокакво?

Той: Искам квадрокоптер! Тя: Квадрокакво?

Какво казват за мъжете? Че в тях винаги ще остане малкото момченце, което обича да си играе с колички, да сглобява и да майстори. Само дето мащабите се изменят… От две седмици постоянно слушам за нещото, наречено “квадрокоптер”. Прибирам се вкъщи и ме посрещат с грейнали очи и смелото заявление, че квадрокоптерът е нещо супер и колко ще е яко, ако си имаме един. Два дни по-късно половината колеги в офиса си обясняват един през друг и си показват клипове на същото това “супер готино нещо”! И, разбира се, любопитството ми надделя. Реших да издиря това чудо, наречено квадрокоптер, и ето какво открих.

С най-прости думи, това е машинка, приличаща на хеликоптер, но с четири перки и невероятни двигателни способности. Конкретната играчка, по която всички са пощурели, се нарича Pаrrot AR.Drone 2.0. Компанията производител представя първия модел Parrot още през 2010, но през 2012 излизат с нов, много по-добър модел. На пръв поглед машинката не се различава особено, просто има няколко естетически промени. Но като цяло концепцията е абсолютно нова. AR.Drone 2.0 е снабден с нов датчик за налягането, който помага за вертикалната стабилност на машината при височина над 50 метра. Към 3-осния жироскоп и 3-осния акселерометър, които са останали от предишния модел, има допълнение - 3-осен магнитометър, с помощта на който квадрокоптера става много по-лесен за пилотиране. Чрез специално приложение вие можете да управлявате AR.Drone 2.0 през мобилното си устройство (таблет или смартфон). Приложението е налично за Android и за iOS. Версия 2.0 притежава и вградена, автоматична функция за маневриране – чрез двойно почукване на екрана на вашето устройство машината изпълнява флип във въздуха. Управлението е изключително лесно, а интерфейсът е изненадващо добър и елементарен за използване. Разбира се, има още някои детайли за изчистване, но като цяло няма забележки. AR.Drone 2.0 имитира всяко едно движение на вашето устройство, т.е. ако искате то да лети напред, просто накланяте телефона/таблета напред. Ако искате да дадете назад, накланяте назад. Същото се отнася и за останалите посоки или комбинация от тях. 

AR.Drone 2.0 имитира всяко едно движение на вашето устройство, т.е. ако искате то да лети напред, просто накланяте телефона/таблета напред.

Устройството се управлява чрез Wi-Fi връзка. Има вградена HD камера, която позволява заснемането на клипове и снимки по време на полет. Благодарение на безжичната връзка и посредством приложението всеки, който има AR.Drone 2.0, може да споделя заснетите материали в реално време, както и да се свърже с други пилоти на AR.Drone 2.0, които са в близост. 

Благодарение на безжичната връзка и посредством приложението всеки, който има AR.Drone 2.0, може да споделя заснетите материали в реално време, както и да се свърже с други пилоти на AR.Drone 2.0, които са в близост.

AR.Drone 2.0 има и един сериозен недостатък – батерията. За да бъде заредена, й трябва около час, час и половина. С това количество енергия обаче квадрокоптерът може да изкара само около 20-25 минути. Дали наистина си заслужава чакането? Единственото решение за момента е просто да си купите резервна батерия.

AR.Drone 2.0 е наличен на пазара и достъпен за всеки любител на безпилотното летене. Може да бъде поръчан онлайн на сайта на Parrot на цена $299.99. Ако все пак обмисляте варианта с резервната батерия, то нейната цена е $39.99.

http://www.youtube.com/watch?v=Ze84IaSnKFs

Изгледах няколко клипчета на фенове на квадрокоптерите. Не мога да си изкривя душата – наистина забавна играчка. И един чудесен Коледен подарък за вашата вдетинена половинка.

Снимки: ardrone2.parrot.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване