01/05/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Pinterest купува Punchfork и влиза в кулинарията

Pinterest купува Punchfork и влиза в кулинарията

Социалната мрежа Pinterest придоби първата си рожба. Това е bookmark сайтът за кулинария, Punchfork, който се специализира в споделяне и оценяване на различни видове рецепти. Самата платформа има сходен дизайн, което я прави изключително привлекателна за Pinterest. Сделката стана факт малко след като CEO-то на Punchfork, Джеф Милър, обяви, че се присъединява към инженерния екип на Pinterest.

Социалната мрежа Punchfork може да се определи като най-популярната за споделяне и разискване на рецепти в кулинарията. Оказва се, че рецептите, коите се споделят и съответно “репинват” в Pinterest, надвишават 11.6% от общия брой “pins”. Друга любопитна подробност е, че Punchfork разполага със собствено приложение, което работи в чудесен синхрон с Evernote. 

На практика в момента Punchfork получава пълна администрация от наша страна, но скоро ще преустановим съществуването си като самостоятелна платформа.” – споделя Джеф Милър. “Ние вярваме, че усилията, които ще вложим като част от Pinterest, ще допринесат изключително много за изживяването на потребителите, които обичат да споделят рецепти в интернет.

Така Pinterest, която има над 25 милиона потребители, ще може да задоволи напълно желанията в този жанр. По какъв начин това обаче ще се случи ни предстои да видим. Дали подобен ход няма да отблъсне част от потребителите на Punchfork поради факта, че те ще трябва да сменят своето интернет пребиваване, остава също един от основните въпроси, които можем да си зададем.

Снимка: Punchfork

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване