01/06/13 05:55
(http://socialevo.net/)

Историята ни в Twitter става достъпна чрез Library of Congress

Историята ни в Twitter става достъпна чрез Library of Congress

Микроблогинг платформата Twitter е една от водещите социални мрежи в света. Платформата бе основана през март 2006 г., а качествения формат на системата бе защитаван с годините от журналисти, политици и всички високообразовани хора, живеещи както в офлайн, така и в онлайн пространството. Оказва се, че американската асоциация Library of Congress, целяща да помогне на света за по-добро развитие на личността, ще се опита да използва всички “туитове” в световен мащаб, за да достигне до нови открития.

Library of Congress се е заела с нелеката задача да събере, организира и подреди всички “туитове” от Twitter, публикувани от потребителите на социалната мрежа от самото й създаване. Това, разбира се, става с изричното съгласие и пълно предоставяне на данни от страна на Twitter. Целта на Library of Congress е да предоставя тази информация на статистици и изследователи, които на свой ред да я използват за откриване на нови корелации в нашето общуване като индивиди. Това естествено е само малка част от тяхната задача.

До този момент от Twitter са предоставили на Library of Congress около 171 милиарда “туита”. Така в архивите на организацията вече е цялата история на нашата комуникация като потребители в социалната мрежа. Много запитвания постъпват ежедневно до Library of Congress за предоставяне на тази информация, но на този етап журналисти, политици и влиятелни личности удрят на камък. Надяваме се наистина тази информация да е достъпна само за цели, които биха повлияли положително, а не манипулативно.

Снимка: Library of Congress

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване