01/08/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Нов Facebook Scam атакува страниците

Нов Facebook Scam атакува страниците

Нова атака бе предприета от недоброжелатели към Facebook страниците в социалната мрежа. Целта на phishing scam-a е да открадне потребителското име и паролата на админа на страницата. Всичко се случва за секунди, а вие изгубвате контрол над всичко, след като сте попаднали в капана. Все пак има защита от тази неприятна заплаха и ние ще ви дадем информация как да се предпазите.

Основата на новия Facebook Scam за страници е изпратено лично съобщение към админите, което ги предупреждава, че тяхната страница нарушава правилата на Facebook. Подателят е “Security Team”, а “тъмбнейлът” е добре познатото ни Facebook Security лого. Ето по какво можете да разпознаете опита за измама.

Ето по какво можете да разпознаете опита за измама.

Първо, екипът, грижещ се за сигурността в социалната мрежа, се казва “Facebook Security”, а не “Security Team”. Второ, след като започнете верификацията, линкът, който ви се появява, започва с apps.facebook.com/PageSecurityTeam, а всички линкове във Facebook, започващи с “apps.facebook”, принадлежат на трети страни. Това на практика означава, че съобщението ви не е от Facebook Security Team. Надяваме се да не сте станали жертва, а ако това се е случило, е добре да се обърнете незабавно към екипите на социалната мрежа, които отговарят за подобни атаки.

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване