01/09/13 04:00
(http://socialevo.net/)

CES 2013: Вече има приложения и за автомобили

CES 2013: Вече има приложения и за автомобили

Тазгодишното Consumer Electronics Show определено поставя началото на едни изключително интересни технологични 12 месеца. Последната новина идва от два автомобилни производителя – Ford и GM. Те обявиха нещо, за което повечето дори не сме си мечтали – че в техните превозни средства ще можем да инсталираме и ползваме специални приложения.

Точно както на смартфоните и таблетите си, но от удобната седалка зад волана. Идеята на двете компании е да вкарат богатия на възможности свят на мобилните приложения и в автомобилите, така че да се ползваме от него и докато сме в движение. На практика ще можем не само да управляваме любимите си приложения на своя iPhone или Android-ски телефон с гласови команди например, но и да инсталираме в автомобилите си приложения, които ще направят карането по-сигурно и спокойно, икономично и развлекателно. Както разказват Forbes, автомобилите на GM например казват на шофьора и пътниците какво е времето навън на база местоположението на колата. Ford пък имат приложения, които ще ви четат последния брой на любимия вестник, докато чакате в задръстването или летите по магистралата към следващата важна среща.

И най-хубавото е, че Ford и GM искат да създадат екосистема, подобна на тази на Apple и Google – да е толкова приятна и полезна, че да не можеш да се откажеш лесно от нея. Независими разработчици могат да пишат собствени приложения, които ние да инсталираме впоследствие. Един от примерите е Glympse, чрез което всеки собственик на Ford с SYNC AppLink системата ще може да каже на приятели къде точно се намира, без да си докосва телефона си, на който е инсталирано приложението Glympse. Дойде времето и на смартавтомобилите.

Вижте повече за програмите за разработчици на Ford и GM.

Снимка: Ford

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване