01/10/13 17:13
(http://ivo.bg/)

Вместо да пляска руснаци, Дянков да обложи русофилите с прогонващ в Русия данък

Още една възмутена от високите данъци европейска звезда се е запътила към родината на петолъчките, заразена от очарователния пример на почитателя на „великата руска демокрация”, актьора Жерар Депардио.

Заразата наближава нашите граници, защото този път заплахата да обърне гръб на родината си и да припознае за такава руския данъчен рай ( за лични приятели на Путин) е не друг, а румънският бивш звезден тенисист Илие Настасе. Той се заканил чрез румънския вестник „ Котидианул” да потърси убежище във великата руска данъчна демокрация за избрани персони.

Тенисистът, за разлика от артиста все пак благоразумно предпочитал да изчака лятото. Било му студено сега, споделил той.

„Топло, топло”…Тази детска игра на криеница ( в Русия) от високите данъци вече ми вдъхва надежда, че има начин за избавление на България от русофилската напаст. Както вече възкликнах- имаме си и балкански кандидат за пример.

Впрочем не за първи път виден балкански субект припознава бащицата от Кремъл за свой покровител. Нямам предвид времето на Сталин и видния му български слуга Георги Димитров, а любвеобилната връзка между съдения за военни престъпления в най-нови времена сръбски соцдиктатор Свободан Милошевич ( и неговия брат, бивш посланик в Москва).

Смятам, че ако ГЕРБ са сериозни в приказките за защитаването на национални интерес, а финансовият министър Симеон Дянков случайно не блъфира глупаво за желанието си да „напляска руснаците”, сега е моментът да се докажат като истински патриоти в духа на Стамболов.

Няма нужда да се морят да „пляскат” милионите руснаци. Просто трябва да наложат данък „русофилство”, който да е достатъчно висок, за да ядоса русофилите и вместо си харчат награбеното в омразния им Запад и така да го обогатяват още повече, да поемат вкупом към любимото си финансово-духовно отечество и оттам да започнат да превеждат някоя и друга рубла на бедните си роднини в България, както правят отдавна прогонените от посткомунизма на Запад близо милион български икономически емигранти, превърнали се в най-значимия източник на свежи западни пари на българския пазар.

Ако не го направят ще смятам, че само имитират, а не емитират облигациите си на международната борса, на която се представят като „десни” и „развити” европейски граждани.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване