01/10/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Звездите и Twitter

Звездите и Twitter

Първото десетилетие на XXI век мина под знака на светкавични промени в сферата на комуникациите (а и не само). Новите технологии навлязоха с бясна скорост, появиха се социалните мрежи като Myspace, Facebook и Twitter, които бързо грабнаха общественото внимание. Наред с всичко това своето централно място в света на комуникациите зае и смартфонът – джобен компютър, допълнен с възможностите на мобилен телефон, чиято роля е оптимизация на всички възможни връзки на потребителя със света. Една от тях е именно Twitter, познат още като “Sms-а на Internet”.

Към настоящия момент Twitter има около 175 млн. потребители в целия свят, сред които и много известни личности – актьори, музиканти, писатели, спортисти, политици, дори религиозни водачи като Папата и Далай Лама. Всички те използват Twitter ежедневно. Измежду всички медии, таблоиди, клюкарски уебсайтове, фенсайтове и блогове, Twitter предлага нещо различно – звездите сами да контролират информацията за себе си в общественото пространство. Те могат да туитват собственото си мнение, да качват лични снимки и изобщо – да са таблоид за самите себе си. Разбира се, когато подобна услуга е толкова лесно достъпна, се появяват имитатори, които създават фалшиви профили на известни личности. Актрисата Дебра Месинг, позната още като Грейс от сериала “Уил и Грейс”, казва:

Аз съм доста назад с технологиите. Относно Twitter се чудех какво е това, за какво ми е, защо трябва да ме интересува кога някой си прави сандвич. Един ден ми се обади моя приятелка и ми каза: “От 3 седмици си пиша с теб в Twitter, а чак сега осъзнах, че това не си ти!”. Разбрах, че някакъв човек пише от мое име и води толкова убедителни разговори, представяйки се за мен, че моята приятелка цели 3 седмици не е разбрала, че това всъщност не съм аз. След това се регистрирах и видях, че има цели 6 души, които постват от мое име. Тогава си казах: “Добре, това е лудост, трябва да си върна самоличността!” и изпратих свидетелството си за раждане на Twitter, за да докажа, че това съм аз, а тези хора не са. В крайна сметка всичко си дойде на мястото и се оказа, че най-съпротивляващият се да ми върне името човек е един пожарникар от Лос Анджелис.

Баскетболистът Шакил О’Нийл изпада в подобно положение – неговият медиен консултант Катлийн Хесърт открива човек, който поства от името на звездата. Но вместо да води съдебни дела, тя го съветва да си направи Twitter акаунт. Първият му туит е: “Това е истинският ШАКИЛ О’НИЙЛ!”, а оттогава всеки ден той споделя по някоя мъдрост (“Най-добрият начин да съхраниш щастието си е да бъдеш колкото се може по-щастлив всеки ден”), моли за съвет (“Имам нужда от помощ – “Subway” или “Schlotzsky’s” за обяд, имам важен мач довечера”), както и някои лични съобщения (“Напоследък съм потиснат, прабаба ми почина преди 2 дни, беше на 92″).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване