01/14/13 09:15
(http://socialevo.net/)

Слабо търсене на iPhone 5 принуди Apple да намали поръчките за компоненти

Слабо търсене на iPhone 5 принуди Apple да намали поръчките за компонентиСпоред източник на Wall Street Journal (WSJ) поради слабо търсене на iPhone 5, Apple намалява планираните поръчки на дисплеи и други компоненти за пуснатият наскоро смартфон.

Не се знае много какви са продажбите на iPhone 5 от пускането му досега като Apple не са публикували официални данни за периода, но ако се съди по намерението им да намалят планираните поръчки на дисплеи и компоненти за първото тримесечие на 2013 година може да означава, че или модела iPhone 5 не се търси така добре каквито са първоначалните очаквания на компанията или от Apple подготвят предстоящата премиера на наследник на iPhone 5.

Също така според WSJ  цитирайки неназован източник намаляването на поръчките не е само за дисплеи, но и на други компоненти за iPhone 5.

Тук е интересно да се спомене и информацията публикувана в Nikkei, че основните Японски производители на дисплеи за iPhone 5 смартфона, Sharp и Japan Display са намалили наполовина, планираните поръчки за този период като изтъкват като причина за това “в отговор на падналите наполовина спрямо планираните глобални продажби на iPhone 5″. Предварителните планове на Apple са били за производството на 65 милиона дисплеи за iPhone 5 от тези два производителя за този период.

Не е ясно дали и при LG, който е третият голям производител на дисплеи за iPhone 5 също има намаление на планираните поръчки.

Предстои да видим и официалните данни от Apple за продажбите по коледа, които ще бъдат публикувани на 23-и Януари. Ще успее ли Apple да удържи преднината пред своя основен конкурент Samsung и каква ще е ролята на iPhone 5 тази битка остава да видим след публикуване на официалните данни от Apple.

Снимка: Apple

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване