01/16/13 13:07
(http://socialevo.net/)

Ползвате ли българската търсачка: Napred.bg?

Ползвате ли българската търсачка: Napred.bg?Коя търсачка ползвате? България не е от държавите, в които този въпрос е актуален, защото отдавна асоциираме търсенето единствено с Google. Добрата локализация за държава и език на световния лидер при търсенето е причина никой в България да не ползва Bing, Yahoo или каквото и да е друго. Хардуерната мощ и подобряваният с години алгоритъм на Google на пръв поглед изключват всякаква  алтернатива.

Но в края на 2011 г. екип от български SEO специалисти в партньорство с хостинг компания ICN.BG реши да подходи към търсенето в Интернет по принципно нов начин с твърдението, че Google има очевидни недостатъци откъм usability. Този екип стартира в началото на 2012 г. Българска търсачкаNapred.bg

Основната причина е, че начинът, по който повечето Интернет потребители ползват Google, фундаментално се е променил. Google вече не е само търсачката, която им помага да намират дълбоко заровена в Интернет полезна информация, а е нещо много повече – Начална страница и най-бързият начин за намиране на всичко, включително и на най-очевидните неща. Какво може да бъде по-очевидно от това къде се намира Facebook? И все пак “Facebook” се търси в Google.bg 16 милиона пъти на месец. Всички най-търсени думи в Google.bg всъщност са сайтове, втората най-търсена е “abv.bg <http://abv.bg>”.

Google е предвиден и проектиран, като търсачка и се справя доста добре с резултатите си, но от гледна точка на потребителя показването на резултати за “abv.bg” е напълно излишно – той би предпочел да влезе директно в пощата си.

Екипът зад Napred.BG установява след обемно проучване, че поне 35% от търсенията в Google.bg са с цел да се влезе директно в сайтове и този процент расте.

Така се ражда търсачката идеална за начална страница, която пренасочва всеки натам, накъдето е тръгнал, без да му губи времето. Впоследствие тя се обогатява с възможности за директно търсене в най-различни сайтове, както и със собствени резултати за най-търсените думи, подбрани и описани от редактори. Например, ако потърсите “времето”, попадате на http://napred.bg/vremeto.html, а ако потърсите нещо, което не е предвидено, примерно “откъде да си купя Iphone 5 най-евтино”, просто отивате в Google резултатите за това търсене и не губите нищо. Така, използвайки комбинирано мощния индекс на Google, удобния интерфейс на Napred.BG и положената от редакторите им работа, може да направите търсенето в Интернет още по-бързо и приятно.

Napred.BG използва Cloud hosting, което позволява много бързо зареждане и отлична видимост от България и света. Търсачката за момента има около 7500 посетители на ден и няма признаци да се задъхва.

Може би скоро въпросът “коя търсачка ползвате” ще бъде актуален отново?

Заслужава си да изпробвате napred.bg

Ето и видео което обяснява в детайли какви са възможностите на българската търсачка:

http://www.youtube.com/watch?v=YqGALpsG51U

Снимка: Napred.bg

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване