01/17/13 14:36
(http://www.azcheta.com/)

Вихрен книжен четвъртък - какво да избереш

Четвъртък сякаш е любим на българските издатели да правят премиери на своите нови и понякога по-стари заглавия, така че и тази вечер книгоманите в столицата ще имат доста възможности да уплътнят вечерта си.

Ако още не сте попаднали на биографията на Теодосий Спасов, дело на Владимир Гаджев, сега е времето да го направите. Премиерата на "Преследващият звуци" започва точно в 18.00 в клуб "Студио 5" (НДК, вх. А5) и щебъде съчетана с концерт "3 in 1 – фолклор, класика, джаз" на самия Спасов.

Денят ще бъде страхотен и за любителите на незабравимата Туве Янсон. В 18.30 е бъдедадено началото на първия в страната Литературен клуб "Читатели на Туве Янсон" - в зала "Пеша Николова" на Центъра за култура и дебат "Червената къща" (ул. Любен Каравелов 15).

Точно в 19:00 в Onda Coffee Break (бул. Дондуков 58) поетът и литературен критик Марин Бодаков, художникът Георги Калев и издателят Манол Пейков ще представят българското издание на носителя на награда "Пулицър" за 2008 г. "Краткият и чуден живот на Оскар Уао". Книгата излиза у нас с цели 8 различни корици, а още по-смело бе подарена на близо 1000 посетители по време на TEDxBG през изминалия уикенд.

Също от 19.00, но в Dada Cultural Bar (ул. Бенковски 10) е представянето на третия роман на Явор Веселинов - "Сънища". След това сънищата ви няма да бъдат това, което бяха, обещават издателите от ROI Books, a ние очакваме съвсем скоро да ви разкажем за книгата в наше ревю.

Успех в избирането!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване