01/19/13 03:00
(http://socialevo.net/)

GfK тества нови стандарти за глобални анализи на социалните медии (SMA)

GfK тества нови стандарти за глобални анализи на социалните медии (SMA)

Австрйската компания GfK, която е водеща компания в областта на маркетинговите проучвания съобщи за успешно създадени единни стандарти за интегрирани и глобални анализи на социалните медии (SMA), като по този начин отговаря на търсенето на пазара и експертите маркетолози.

Доктор Ралф Вирт, глобален дигитален специалист и експерт в иновациите в GfK, споделя:

“Международните експерти по маркетинг често са възпрепятствани от факта, че не се предлагат глобални предложения за анализ на социалните медии. Тази ситуация ги принуждава да работят с няколко различни доставчици, което усложнява обобщаването на резултатите и извеждането на глобални инсайти за социалните медии.”

Новото предложение на GfK подпомага компанията да осигури набирането на гъвкаво уеб съдържание и да го анализира качествено, независимо от езика. Местните особености на уеб съдържанието се вземат предвид и цялостната картина се получава чрез интегриране на изводите, получени от анализи на социални медии (SMA) с друга специфична информация, с която разполага GfK, като например данни от изследвания или познания за поведението на потребителите при покупка.

GfK използва пилотно новите стандарти за анализ на социалните медии (SMA) в скорошно ‘status quo’ изследване в Република Китай, имащо за цел да идентифицира, генерира и анализира ефекта на онлайн кампаниите използвани за четири водещи марки смарт телефони. Успехът на методологията направи възможно установяването на глобални стандарти от GfK по отношение анализа на социалните медии (SMA анализ), предоставяйки уникално, езиково-агностично и напълно измеримо решение

Вирт обяснява

“Избрахме Китай, защото това е страната с най-предизвикателен пазар на социални медии, който комбинира стриктни правила и регулации, и има уникална онлайн среда. Инсайти от нашето успешно изследване вече са интегрирани в няколко текущи проекта в Китай. Доказахме, че използвайки програмисти, подпомогнати от автоматични алгоритми, можем да осигурим резултати с високо качество и коректни по отношение на нюансите в коментарите, например ирония и сарказъм, което е от ключово значение за начина, по който хората говорят онлайн”

Сандартите за интегрирани и глобални анализи на социалните медии (SMA) на GfK са резултат от много проекти проведени в глобалната мрежа на компанията, включващи широка гама проучвания с търговска цел, както и различни проекти от типа “изследване на изследването”.

Най новата информация свързана с дейността на GfK може да бъде намерена на техният официален сайт, в Тwitter и Facebook

Снимка: GfK

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване