01/19/13 05:53
(http://socialevo.net/)

Google и SAS – най-добрите места за работа през 2013

Най-добрите места за работа през 2013

Световното списание, Fortune, което може да се похвали с над 70 годишна история в отразяването на бизнеса, публикува класация, която показва, кои са най-добрите места за работа през 2013 г. Американското издание пусна статия със 100-те най-желани компании от служителите като на първо място еднолично се нарежда Google, което показва, че компанията се утвърждава като апетитна хапка за хората търсещи развитие, предизвикателства и желание за работа.

Според изданието на първо място се нарежда Google, Калифорния, което е и световният център на търсачката. Според Fortune, брандът разполага с три центъра, които имат басейни, фитнес и множество зали за спомагащи за благосъстоянието на служителите. Освен това работещите в Google имат на разположение цели 7 акра спортни центрове с баскетболни игрища, тенис кортове и още много. 

Само за последната година в Google са открити общо 5,543 работни места, а до този момент са отворени 700 позиции за новата 2013 г. Служителите се възползват от преференции като детски надбавки, активно спортуване на работното място, размяна на опит чрез различни програми и прочие.

На второ място в тази престижна класация се нарежда скандинавската авиокомпания, SAS. Характеристиките, които поставят северняците толкова напред са възможността за иновативност и креативност от страна на служителите и нормите, които налагат добро и коректно отношение между всички служители независимо от техните постове и длъжности. Иновациите в SAS са на преден план, но това не ни изненадва тъй като скандинавските държави са на първите места по този показател.

За 2012 г. SAS са назначили 334 служителя, а това е 6% ръст за една година. В дни на криза и разбира се, толкова конкурентна среда като авио-бизнеса трябва да кажем, че положителния ръст е добра новина за компанията. За 2013 г. SAS е обявила 328 отворени позиции до този момент.

  1. Google
  2. SAS
  3. CGH Healthcare Services
  4. Boston Consulting Group
  5. Wegman’s Food Markets
  6. NetApp
  7. Hilcorp Energy Company
  8. Edward Jones
  9. Ultimate Software
  10. Camden Property Trust
     
Снимка: Fortune 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване