01/19/13 03:30
(http://socialevo.net/)

Nokia и 3D печат на Lumia 820 вкъщи

Nokia и 3D печат на Lumia 820 вкъщиNokia съобщи нещо твърде необичайно, авангардно и интересно. Потребителите на Nokia Lumia 820 ще могат сами да си разпечатват корпуса на своите смартфони с помощта на 3D принтер.

3D принтерите е нова технология позволяваща разпечатване в домашни условия на различни предмети и елементи по предварителни схеми, които се намират в мрежата. Това е достъпна и бързо развиваща се нова технология, която намира ентусиазиран прием сред технически грамотните. Възможностите са много и най-различни предмети могат да бъдат разпечатани в домашни условия на 3D принтер.

От Nokia са забелязали тази тенденция и от вчера обявиха, че пускат т.нар. ’3D-printing Development Kit’ ( 3DK) за пластмасовият гръб на смартфона Nokia Lumia 820. Интересна новина, на практика с публикуването на тези схеми за 3D печат компанията се обръща към своите фенове техничари и ги кани да участват в разработването на компонент на техен продукт. Това прави компанията уникална сред производителите на мобилни устройства, да има доста схеми за 3D печат в интернет пространството например за iPhone, но тези схеми не са официална част от iPhone на Apple.

’3D-printing Development Kit’ ( 3DK) за пластмасовият гръб на смартфона Nokia Lumia 820

Ето какво споделя Джон Клейланд маркетинг мениджър и разработчик в 3D printing community: 

По този начин, Nokia стана първия голям производител на телефони, който прегърна общността за 3D печат и повярва в невероятния и потенциал, за да продължи да бъде водещата компания за телефони в тази вълнуваща област.

Това, което правят Nokia е създаването на нещо уникално, цяла екосистема от лоялни и технически грамотни, готови да експериментират фенове, които могат да помогнат в бъдещето усъвършенстване, а и пазарно утвърждаване на мобилните устройства на компанията. Хитро нали?

С този свой ход от Nokia предугаждат една бъдеща тенденция, която ще намери все по голям прием в бъдеще. 3D принтерите стават все по достъпни, неминуемо хората ще печатат различни компоненти на свои устройства, по свой вкус. Ето че Nokia дава тази възможност, а и началото на една гореща тенденция с предоставянето на “3D-printing Development Kit” ( 3DK).

А какви са възможностите на 3D принтерите можете да видите на това видео:

http://www.youtube.com/watch?v=XEKns8T7yUA

Снимка: Nokia

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване