01/19/13 08:02
(http://www.azcheta.com/)

Дневникът на един дръндьо: ГОРЕЩНИЦИ

Обзалагам се, че сте се запознали с Грег Хефли – главен герой в книгите на Джеф Кини за “Дневникът на един дръндьо”. Ние също сме турбо-мега-яки фенове на Грег и семейството му, затова (в тези зимни дни) с огромно удоволствие се разтопихме под лъчите на най-горещите дни в годината, черпейки идеи за предстоящото лято от щурите забавления на Грег.

За да изградим представата за перфектно лято, направихме списък с нещата, които никога (ама никога!) родителите не трябва да причиняват на децата си, според рецептата на Грег Хефли:

1. Да участват в клубове, които не ги кефят! Пример: литературният клуб на г-жа Хефли, в който класическите книги не печелят абсолютно никого за каузата на четенето.

2. Да не водят децата си в ужасните мъжки къпални на басейните – стресът е за цял живот!

3. Да не изпращат децата си на почивка със скучни приятелски семейства – купонът на плажа не може да се сравни ПО НИКАКЪВ НАЧИН с досадното киснене в бунгало с безинтересна компания!

4. Да не подаряват на децата си подаръци, които може да използват срещу тях самите – дори и телефон “Калинка”!!!

За да разберете по-добре горепосочения списък, ще ви разкажа леко за летните преживелици на дръндьото: перфектната ваканция (според ГРЕГ) е да си стоиш вкъщи и да играеш по цял ден на видеоигри. Това виждане, естествено, не съвпада по никакъв начин с разбиранията на МАЙКА му за чудесно лятно изживяване. И така започват мъките за младежа…

Първо, готиното прекарване с Раули (приятелят на дръндьото) в тузарския клуб с басейн, в който семейството ходи, е помрачено от бруталната сметка за шейкове и разхладителни напитки, натрупана от двете момчета. И каква наглост: не стига, че бащата на Раули плаща сума ти пари за членски внос, а сервитьорите не слагат в коктейлите на Грег чадърчета!

За да плати своя дял от сметката, Грег е принуден да измисли някакъв бизнес. ВИП служба по моравите звучи супер добре, стига 1. да можеш да си принтираш повече от една обяви; 2. да не караш клиентите да те возят до обекта; 3. да знаеш как се работи с косачка за трева и 4. да не оставяш островчета от трева заради… Е, ако не ти върви с моравите, винаги можеш да се преквалифицираш във ВИП служба по снегопочистване!

В комбинация с почивка на море със семейството на Раули, лятната ваканция е на път да се превърне в ужасно изпитание за героя. Безобразното държание на г-н Джеферсън (бащата на Раули), гарнирано с шантавото куче Сладкиш=Слади, което бащата на Грег довежда вкъщи и литературният клуб на майката Хефли, са в състояние да УНИЩОЖАТ добрите намерения на момчето да…преживее ваканцията. Търпение, Грег, търпение!

Поредицата “Дневникът на един дръндьо” е сензация: харесва се както на малчуганите заради смешките и комиксовия си стил, така и на възрастните заради твърде познатите неща от техния собствен ученически живот. Невероятното оформление и страхотните рисунки допълват текста по страхотен начин, превръщайки четенето в истинско забавление. И ако смятате, че на всяка страница ще срещнете цинизми, горещо препоръчвам да седнете, да преброите до десет и да изгълтате книгата на един дъх. Гарантирам, че ще забравите всякакво възмущение и предварителна критична нагласа!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване