01/23/13 04:00
(http://socialevo.net/)

iPhone е най-продаваният смартфон в САЩ

iPhone е най-продаваният смартфон в САЩ

Според проучването на Kantar Worldpanel смартфоните с операционна система iOS са най-продаваните за последния период в САЩ. Процентите показват, че iOS държи 51.2% от продажбите, като се има предвид, че периодът на проучването касае последните 12 седмици. Информацията се базира на извадка от 250 хиляди респондента на територията на САЩ, а това е една от най-прецизните извадки, които се предоставят на публично достояние от рисърч компаниите.

В сравнение с Apple устройствата с операционна система (OS) Android могат да се похвалят с 44% от продажбите, докато Windows съответно с минималните 2.6%. Android остават стабилни относно продажбите на смартфони с тази конкретна ОС, но Windows показват, че САЩ определено не е пазар за тях. Като лидер сред операторите на своя страна се откроява AT&T с цели 33.3% от общите продажби.

Едно от обясненията за високия пазарен дял, принадлежащ на iOS, е появата на iPhone 5, както и намалението на цените на iPhone 4 и 4S. Друг изключително важен фактор, изтъкнат в доклада на Kantar Worldpanel, е потребителската тенденция за преминаване от Android към iOS. Информация, предоставена от AT&T, показва, че цели 15% от новите купувачи на Apple са принадлежали на друг бранд, като 6% от тях са използвали до този момент Android устройства. От друга страна, 35% от новите притежатели на iPhone 5 са имали до този момент iPhone 4 или 4S.

Снимка: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване