01/23/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Как “продават” социалните мрежи

Как "продават" социалните мрежи

“Как продават социалните мрежи?” Това е един от най-често срещаните въпроси в онлайн пространството, както и най-задаваният такъв на всички семинари, уъркшопи, лекции и пр. Онлайн маркетинг специалистите твърдят, че социалните мрежи и медии не продават, а добавят. На практика те добавят стойност към продукта или услугата, така че да бъде повишено нивото на “buying experience” (преживяване на потребителите) от страна на потребителя. Следващата инфографика хвърля доста светлина върху това защо трябва да използваме социални мрежи и какво ни носят те.

Първо впечатление в тази инфографика ни прави фактът, че едва 14% от потребителите (касае само САЩ, но процентите едва ли са много по-различни в България) вярват на рекламни съобщения, докато цели 48% от тях се доверяват на социални мрежи, гарнирано с търсачки. От друга страна, 78% от същите тези потребители вярват на препоръки, а не на реклами. Какво по-подходящо място да стимулирате своите “текущи потребители” да напишат нещо положително за вас в социалните мрежи, ако вашият продукт или услуга си заслужават?

Впечатление правят също така цифрите, показващи, че 23.1 милиона от онлайн населението откриват нови брандове чрез социални мрежи (аз лично съм един от тях), а 17.8 милиона са силно повлияни от информацията, добита чрез този вид канал. Като последен фактор можем да изтъкнем факта, че 43% от потребителите се отказват от онлайн покупка поради лошото онлайн обслужване (отново мога да дам себе си като пример). Социалните мрежи са прекрасен канал за повишаване качеството на обслужване и то в реално време. Добре е да използваме тези канали не като основен канал за продажба, а като основен “лост” за подсилване на “buying experience” в потребителското мислене.

Добре е да използваме тези канали не като основен канал за продажба, а като основен "лост" за подсилване на "buying experience" в потребителското мислене.

Снимка: Pinterest

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване