01/25/13 14:42
(http://www.azcheta.com/)

Ах, тази Роулинг!

rowling“Ах, тази Роулинг!” възкликваме в следващия брой на предаването “Аз чета с Настя” и посвещаваме изданието на най-популярния детски автор в света.

Подробности от биографията на Джоан научаваме от верните й фенове, създателите на клуба “Дейли Потър” - Михаил Костов и Павлина Векилска и разхождайки се из личния й живот, неминуемо опознаваме едно момче с очила, което Роулинг среща на гара Кингс Крос преди 20 години. Тя посвещава почти 17 от тях в това да измисли, сглоби и напише книгите за Хари Потър, а след издаването на седми том, Роулинг допълва поредицата с три магически книги приходите, от които изцяло се даряват за различни социални каузи.

За една от тези каузи ще ни разкаже Надя Шопова от издателство Егмонт България, представяйки красивия сборник с магическите “Приказки на барда Бийдъл”, и ще сподели защо другите две книги не мога да се издадат у нас.

В края на 2012 година в книжарниците се появява новата й книга “Вакантен пост”, която печели сърцата и на верните Потър фенове, и на онези, които за първи път четат Роулинг. Защо романът е предизвикателен и кои са изненадите, скрити зад червената корица, разказва Анелия Николова, сътрудник на издателство Колибри.

Изданията за магическото училище са съпътстващи от много книги за самата поредица за Хари Потър. В новия брой на “Аз чета с Настя” се срещаме и с Биляна Кръстева, превела неиздадената за сега у нас книгата на Дейвид Колбърт - “Магическите светове на Хари Потър”, а в останалите рубрики на предаването ще проверим кои са литературните новини от последната седмица и предстоящите книжни събития от следващите няколко дни.

Тази неделя.
От 17.00ч.

С мен,
Анастасия Карнаух

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване